Uns 500 immigrants han accedit avui a la ciutat autònoma de Ceuta en una entrada massiva saltant la tanca per la frontera del Tarajal, segons informa el 112 a Twitter, alguns dels quals han resultat ferits.

Passades les vuit del matí, uns 350 subsaharians es trobaven a les portes del Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), on s'ha desplegat la Policia Nacional i diverses unitats de la Creu Roja els estan prestat assistència.

Els equips d'assistència estan donant prioritat als ferits, que presenten talls i contusions produïdes en saltar la tanca, d'uns sis metres d'alçada, i els que no tenen lesions esperen en una esplanada en l'entorn de les instal·lacions, la capacitat de les quals –512 persones– està habitualment sobrepassada.

Quatre punts diferents

L'assalt, segons fonts policials, s'ha registrat entorn de les cinc de la matinada per quatre punts diferents del perímetre fronterer, per la qual cosa s'ha activat l'Equip de Resposta Immediata d'Emergència (ERIE), de la Creu Roja, per atendre els immigrants.

L'última entrada massiva a Ceuta va passar el passat 9 de desembre quan 438 de subsaharians van accedir a la ciutat en el que es va considerar l'entrada més multitudinària fins aleshores, quan ho van intentar més de 800 persones.

A la matinada del passat 1 de gener 1.100 subsaharians van protagonitzar un intent d'entrada massiu a la ciutat, encara que només dos, que van resultar ferits, van aconseguir el seu objectiu.

Ferits

Un total de 25 immigrants han hagut de ser traslladats a l'hospital de Ceuta després de l'entrada a la ciutat autònoma a través de diferents punts del doble barrat de 8,2 quilòmetres de longitud.

En l'assalt han resultat també lesionats cinc agents de la Guàrdia Civil i 50 membres de les Forces Auxiliars marroquins, segons va informar llavors la Delegació del Govern a Ceuta, que va destacar que els immigrants havien actuat de forma "violenta i organitzada", amb "barres de ferro, cisalles i pedres de gran mida".

Segons dades difoses aquest dimecres per l'Agència Europea de Fronteres (Frontex), el 2016 van entrar 1.000 immigrants a través de les tanques de Ceuta i Melilla, una xifra que va suposar un rècord a la baixa respecte a exercicis anteriors.