Els territoris de l'Estat amb llengua pròpia dominen, a més a més, la llengua anglesa. Així ho indica el darrer informe anual EF Education First EPI 2021, que compta amb les dades de 2 milions de participants de 112 països. El País Basc, Catalunya i Galícia encapçalen, en aquest ordre, la llista del nivell d'anglès a l'Estat, mentre que La Rioja i Extremadura ocupen les últimes posicions. Castella i Lleó, Madrid, Navarra, Aragó i Cantàbria i Astúries aconsegueixen superar la mitjana espanyola. Per ciutats, Bilbao és la que rep la millor puntuació, seguida de la Corunya i Barcelona. A escala mundial, l'estat espanyol manté una tendència a la baixa des del 2014, quan va assolir la posició número 20, i se situa ara en el lloc número 33.

L'anglès a l'Estat

El nivell d'anglès d'Espanya segueix sense millorar un any més i ocupa la 33a posició dins del rànquing mundial, amb una puntuació mitjana de 540 punts, segons l'informe EF EPI 2021. Es tracta de l'índex de referència sobre la llengua anglesa i ha estat elaborat amb les dades de la prova d'anglès EF SET, que han realitzat 2 milions de participants de 112 països. Espanya manté una tendència a la baixa en el seu nivell d'anglès des del 2014, quan va aconseguir una puntuació de 549 punts, i es va situar 20 en el rànquing mundial. Des de llavors es manté en un nivell mitjà de domini de l'anglès, prop de països com Costa Rica o la Xina. En l'àmbit estatal, el País Basc presenta el nivell més alt d'anglès amb una nota de 571. En segona posició es troba Catalunya, amb 570 punts, 30 per sobre de la mitjana espanyola. Galícia, Castella i Lleó, Madrid, Navarra, Aragó i Cantàbria obtenen un nivell alt d'anglès, i Astúries obté un nivell mitjà amb una puntuació de 547, lleugerament superior a la mitjana espanyola. Seguidament, per sota de la mitjana i amb un nivell mitjà se situen Andalusia, el País Valencià, Múrcia, Castella-la Manxa, les Illes Balears, les Illes Canàries, La Rioja i, en última posició, Extremadura. Quant a ciutats, a més de Bilbao, la Corunya, Barcelona, Madrid i Saragossa, que obtenen un nivell alt, Sevilla, Màlaga i València estan per damunt la mitjana espanyola, mentre que Alacant es posiciona 20 punts per sota de la mitjana espanyola.

Escala internacional

El nivell d'anglès a Europa continua sent el més alt que en qualsevol altra regió del món i ha augmentat considerablement des del 2011. No obstant això, el nivell mitjà de França, Espanya i Itàlia, tres de les economies més grans d'Europa, continuen estant en les últimes posicions del rànquing, en la mateixa línia que en les anteriors edicions de l'informe. En l'àmbit internacional, Països Baixos torna a ocupar per tercer any consecutiu el número 1 del rànquing mundial, seguit d'Àustria, Dinamarca, Singapur, Bèlgica, Portugal, Suècia, Finlàndia, Croàcia i Alemanya, que completen el top 10.