El català i el castellà són les llengües habituals de la majoria de la població d'Andorra, parlades de manera exclusiva o combinada. El català segueix sent la llengua més utilitzada al país, amb un indicador de 3,2 sobre 5, seguida de prop pel castellà (3) i, ja a més distància, pel portuguès (1,4) i el francès (1,3), segons es desprèn de l'estudi 'Coneixements i usos lingüístics de la població d'Andorra', presentat aquest dilluns.

En canvi, el castellà és la llengua més coneguda entre les persones enquestades, amb un 9,3 sobre 10, una dècima més que en l'onada anterior. El català és conegut amb un 8 de mitjana, una xifra similar a la del 2014 (8,1). El coneixement de la resta de llengües a Andorra augmenta: el francès és la tercera més coneguda; l'anglès, la quarta, i el portuguès, la cinquena. El coneixement del català és més alt entre les persones d'entre 15 i 24 anys.

La ministra de Cultura i Esports del govern d'Andorra, Sílvia Riva, acompanyada del director de Política Lingüística, Joan Sans, i el director del Centre de Recerca Sociològica (CRES), Joan Micó, ha presentat aquest dilluns els resultats de l'estudi, elaborat pel CRES.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat