El periodista català Daniel Arasa ha estat nomenat pel papa Francesc com a nou consultor del Dicasteri per a les Comunicacions, un departament de la Cúria Romana. Un cop confirmat el nomenament i en declaracions a l'Agència Cristiana de Notícies Flama, Arasa ha explicat: "el fet que el Papa m'hagi demanat col·laborar és un honor que accepto amb alegria i humilitat" i ha destacat que "la col·laboració d'experts externs als dicasteris vaticans demostra una obertura al món".

Arasa també ha narrat com "a finals de gener, vaig rebre una breu comunicació personal del Prefecte del Dicasteri Vaticà per a les Comunicacions, Paolo Ruffini, en la qual em comunicava que havien fet la proposta del meu nomenament" i ha indicat que va ser el secretari d'Estat del Vaticà, el Cardenal Pietro Parolin, qui el va informar, en nom del Papa, del seu nomenament.

Actualment, Arasa és el Degà de la Facultat de Comunicació Social Institucional de la Pontifícia Universitat de la Santa Creu i ha format part de l'equip de comunicació de diverses jornades Mundials de la Joventut (JMJ). "El fet de treballar des de fa 20 anys en una Facultat de Comunicació de l'Església és certament un factor positiu i en el fons és un reconeixement a la labor de formació que tirem endavant", ha subratllat.

"Personalment, espero que la meva contribució i la dels meus companys consultors sigui la d'aprofundir en una cultura de la comunicació a l'Església tan important avui dia. Això significa moltes coses: professionalitat, transparència, proactividad i, sobretot, formació en comunicació", ha assenyalat.

Arasa ha explicat també que "el Vaticà es troba enmig d'un llarg procés de reforma, també en el sector de la comunicació, i hi ha moltes coses que estan ja en marxa, com la integració de les diverses redaccions i canals comunicatius, que no depenen dels consultors. Crec que es fan ja moltes coses positives, com ho demostra el fantàstic treball quotidià que fa el servei de Vaticano News". 

Segon nomenament d'un català en una setmana

El nomenament d'Arasa no ha estat l'únic que ha implicat a un català en l'última setmana. Aquest dimarts, el Vaticà ja va fer públic el nomenament de la primera dona al capdavant de la Pontifícia Comissió Bíblica, i es tracta de la religiosa catalana Núria Calduch-Benages. El papa va decidir escollir  Calduch-Benages, membre de les missioneres de la Sagrada Família de Natzaret, com a secretària d’aquest òrgan consultiu al servei del Magisteri de l’Església i vinculat a la Congregació per la Doctrina de la Fe. El president de la comissió és el mateix prefecte de la congregació, el cardenal Luis Ladaria. Calduch-Benages pren el relleu al jesuita Pietro Bovat, després de cinc anys de mandat.