El sindicat Ustec-Stes ha considerat aquest dimecres molt tímid i "lamentable" l'increment previst per a Educació en l'esborrany dels Pressupostos de la Generalitat per al 2020 que, segons el sindicat, preveu un increment de 200 milions d'euros per al departament.

En una atenció als mitjans davant de la Conselleria d'Educació, on ha deixat carbó al costat de CGT Ensenyament per "no haver fet els deures", el portaveu d'Ustec-Stes, Ramon Font, ha criticat que l'esborrany no recull la recuperació de retallades que van patir els docents en període de crisi.

Ha afirmat que el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (Muce) va demanar un increment de l'10% per a Educació en els pressupostos, però que amb els 200 que es preveu es quedaria en un 4%.

Ha remarcat que la Generalitat "no té en ment" la millora de l'educació, i ha assenyalat que treballa amb escenaris fins 2025 en què no s'incrementa el pressupost educatiu per la caiguda demogràfica, un aspecte que per als sindicats es podria aprofitar per millorar el sistema.

Font ha remarcat que l'esborrany de l'pressupost no preveu recuperar l'horari lectiu dels docents ni aportació addicional per a la Formació Professional (FP) i ha tornat a demanar la derogació de el decret de plantilles, i ha afirmat que l'increment es preveu destinar a la recuperació de la corresponsabilitat amb les escoles bressol i l'escola inclusiva.

Sobre l'escola inclusiva, ha remarcat que la paraula inclusiva "és molt bonica, però no hi ha pressupost per fer el que diu el decret", i ha afirmat que l'increment serà d'uns 100 milions d'euros.