Caos a l'aeroport de Palma per forts aiguats, que han deixat inundacions, vols cancel·lats i passatgers retinguts. De fet, l'aeroport s'ha vist obligat a paralitzar les operacions aquest dimarts per l'impacte de la forta tempesta, que "ha impossibilitat operar amb seguretat" i ha deixat fins a 45 litres per metre quadrat en una hora —amb pics de fins a 90 litres per metre quadrat—. Les xarxes socials s'han omplert d'imatges impactants de Son Santjoan ple d'aigua.

Temps de paraigua i jaqueta a Catalunya: pluja a bots i barrals amb aiguats sobtats

La situació s'ha mantingut al voltant d'una hora: ha començat després de les tres i a tres quarts de quatre ja han començat a enlairar-se els primers vols. És per aquest motiu que s'ha recomanat els passatgers que consultin amb la seva companyia aèria abans de desplaçar-se fins a l'aeroport. En una nota de premsa, Aena ha indicat que treballa amb "la major celeritat possible per restablir la normalitat a l'aeroport" i ha informat que les precipitacions han provocat que s'activi el pla d'inundacions tant en alguns accessos com en l'edifici terminal.

Poc abans, la delegació balear de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha comunicat que s'han arribat a registrar fins a 43,8 litres per metre quadrat en una hora a les 12.40 hores. Això a Son Santjoan, però també en altres punts de l'arxipèlag: és el cas de la localitat eivissenca de Sant Antoni de Portmany, on s'han registrat fins a 37,2 litres per metre quadrat. Són precipitacions molt localitzades, ja que en zones pròximes a l'aeroport com l'aeròdrom de Son Bonet, la Universitat de les Illes Balears (UIB) o Portopí no han passat dels 5 litres per metre quadrat.

L'Aemet manté activa a l'interior i el sud de Mallorca l'alerta taronja per pluges, davant la probabilitat que es produeixin precipitacions acumulades en una hora de 40 mil·límetres. En el cas de la serra de Tramuntana, el nord i el nord-est de l'illa (i de les Pitiüses), l'alerta és groga per precipitacions acumulades de fins a 20 mil·límetres en una hora, que poden anar acompanyades de tempesta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!