El Departament d'Educació habilitarà un canal de Telegram per informar les famílies de la situació i les possibles incidències relacionades amb la Covid-19 del centre educatiu dels seus fills i un altre per a mestres i professors. Aquesta nova eina  ha estat anunciada aquest dimecres pel conseller d'Educació, Josep Bargalló, en la visita a l'Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat a pocs dies de l'inici del curs escolar.

Les dades sortiran de l'aplicatiu Traçacovid, que els centres faran servir per informar al llarg del dia de possibles incidències i de les seves resolucions. Com ja va anunciar fa dues setmanes el conseller, aquesta aplicació permetrà als directors d'escoles i instituts, o aquells responsables que designin, d'informar en temps real de casos sospitosos, cribratges, resultats de proves i altres dades rellevants sobre la pandèmia de la Covid-19 i el seu centre. Bargalló ha detallat que la informació d'aquests canals també estarà disponible als webs del Departament de Salut i del d'Educació.

Transparència

"L'única manera d'eliminar els rumors i les notícies falses a l'escola és ser transparents", ha assegurat el conseller, que ha destacat l'aposta "obligada" de Salut i Educació per la transparència. "Som conscients que estem en una situació social de neguit per a l'escola i la societat i que aquest neguit exigeix informació i transparència", ha subratllat Bargalló

Bargalló i la consellera, Alba Vergés, han adreçat una carta al professorat i a les direccions de centre, perquè la remetin a les famílies, informant de "les mesures d'higiene i prevenció que caldrà seguir a partir del 14 de setembre", quan comenci el curs.

bargalló conseller educació - ACN

El conseller d'Educació, Josep Bargalló. Foto: ACN

Permisos als pares

Bargalló ha aprofitat per reclamar "una solució ja" al govern espanyol per a les famílies que hagin d'atendre fills o altres familiars en quarantena pel coronavirus. Ha afirmat que el Govern sap "com donar-la" però que no ho pot fer "jurídicament", per la qual cosa ha instat l'Estat a permetre l'actuació de la Generalitat. "No pot començar el curs escolar amb la incògnita per a les famílies", ha advertit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat