En un inici de curs que serà diferent a qualsevol altre, el Departament d’Educació ha presentat un pla d’organització per gestionar el casos i sospites de coronavirus que es puguin presentar als centres escolars. En roda de premsa, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que caldrà utilitzar la mascareta als centres escolars, excepte a l’interior de l’aula, en convivència amb el grup estable. A més, ha afirmat que “cada centre educatiu rebrà l’assignació d’un CAP de referència”.

El pla, que estableix en quins casos els infants no han d’anar a l’escola com, per exemple, si s’està a l’espera del resultat d’un test PCR, s’aprovarà en la tornada a l’escola. Bargalló ha destacat que “hi ha incidències en el dia a dia, i n'hi haurà. Hem d'estar preparats per afrontar-les amb la màxima seguretat". També ha indicat que disposen d’eines “per donar una absoluta seguretat que tots els casos seran tractats” i que fins avui en dia “s’han sabut resoldre les incidències”.

Entre les directives del pla també es contempla el tancament de centres a partir de dos casos separats si ho avalen les autoritats sanitàries. 

 

El director general de Centres Públics, Josep González-Cambray, ha manifestat que hi haurà “casos sospitosos a les escoles” i que “les famílies han de mantenir el centre informat de la salut dels fills”. Tal com ha explicat González-Cambray, cada centre educatiu tindrà un “entorn àgil” d'actualització de la informació, la qual s’actualitzarà dos cops al dia i permetrà gestionar els casos de Covid-19. A més, cada escola rebrà una formació específica i tindrà una infermera de referència per fer un acompanyament.

Hi haurà contagis

Per la seva banda, el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, ha remarcat que cal preveure que es produiran casos al llarg del curs: “Hem d’estar preparats”. Ramentol ha explicat que la traçabilitat dels contagis serà “una acció compartida” entre l’autoritat educativa i sanitària, i que quan hi hagi una sospita es demanarà un test PCR. "Mentre s'està a l'espera del test s'ha d'aïllar a la persona i als seus convivents", ha assegurat. El director general també ha destacat que “el paper de les llars és estar pendent de la simptomatologia”.

Bargalló ha apuntat que “el manteniment del grup és clau” i ha posat en valor els centres educatius: “Les escoles són segures”. El conseller ha admès que “cal fer un acompanyament constant dels centres” i, en aquest sentit, ha apel·lat a la funció dels ajuntaments: “Són receptors immediats d’informació”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat