El conseller d’Educació no recula i manté el seu parer sobre el canvi de calendari en el curs escolar. En entrevistes a Els Matins de TV3 i El Món de RAC1, Josep Gonzàlez-Cambray ha insistit que l’avançament del curs escolar al 5 de setembre per a infantil i primària i al 7 de setembre per a l’ESO, batxillerat i formació professional és adequat. “Qualsevol canvi sempre generarà diversitat d’opinions”, ha manifestat. Preguntat sobre el fet que el Departament d’Educació no informés la comunitat educativa sobre els canvis en el calendari del curs escolar, Cambray ha manifestat que la mesura “no afecta els drets laborals”. És per això, segons ell, que no era imprescindible avisar els sindicats de la mesura. USTEC va assegurar aquest dijous que demanaria la dimissió del conseller, però el cap del Departament insisteix que els mestres treballaran les mateixes hores i els mateixos dies que fins ara.

 

Molt convençut, Cambray ha afirmat en diverses ocasions que cal que Catalunya comenci a assemblar-se a la resta de països europeus, on els infants i joves no fan tantes vacances d’estiu com aquí. “És que a l’estiu tenim massa temps!”, ha exclamat el conseller, a més de recordar que “l’alumnat vulnerable” surt perjudicat si les vacances d’estiu són tan llargues. De fet, aquesta és una idea en la qual van insistir ell i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la roda de premsa d’aquest dijous. Segons ells, els alumnes que no es poden permetre cursos d’estiu per motius econòmics surten perjudicats d’un període de pausa tan llarg durant el mes d’estiu. A més, Cambray també ha explicat que "els nens i les nenes faran el mateix horari que fins ara, però després de les tres de la tarda tindran activitats finançades pel Govern".

Preguntat per la polèmica amb els sindicats, Cambray ha volgut reiterar que si el Govern va prendre la decisió de no avisar ni consultar prèviament la comunitat educativa sobre aquest canvi és perquè “no afecta els drets laborals”. De fet, ha afirmat que la mesura beneficia també els treballadors. “El juliol ha estat sempre hàbil”, ha manifestat, insistint que aquell mes ha de servir a la comunitat educativa per preparar el curs que comença a partir del mes de setembre. “I l’agost s’ha de contemplar com el mes de vacances”. No només això, sinó que el conseller ha recordat que amb el nou canvi “avancem un mes els nomenaments de la plantilla estructural del curs”, de manera que el mes de juny les escoles ja tindran clar quins seran els docents que treballaran l’any que ve, i durant el juliol podran preparar conjuntament el curs següent.