La conselleria de Salut ha confirmat un brot de coronavirus a l'Hospital Comarcal d'Amposta. Després de fer 43 proves PCR, són dos professionals sanitaris i un pacient els que han donat positius de la Covid-19. Es tracta de persones que havien estat en contacte directe amb la treballadora que va donar positiu el passat diumenge.

Seguint els protocols de salut pública i d'epidemiologia, els contactes estrets, amb independència del resultat de les proves, han d'aïllar-se durant 14 dies. La tercera planta del centre, on s'han detectat els contagis, ha passat a ser zona taronja i no es pot fer cap nou ingrés ni permetre cap visita familiar, i des d'aquest dilluns s'ha sectoritzat i s'ha dividit en dos unitats, una per a la mitja estada polivalent i l'altra per a subaguts.

Els pacients de la planta de l'Hospital d'Amposta afectada pel brot de Covid que siguin donats d'alta hauran de fer confinament a domicili durant 14 dies. Les altres plantes de l’Hospital Comarcal continuen treballant amb normalitat.

43 PCR noves

La setmana vinent es repetiran les 43 PCR i si totes són negatives, la tercera planta tornarà a l'activitat normal dintre de les restriccions derivades de la situació de la pandèmia. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha apuntat que s'ha actuat "amb agilitat i rapidesa per aïllar els casos detectats i evitar la propagació del virus".

"Estem en situació Covid i hem de ser conscients de seguir les normes de seguretat per evitar grans contagis, però també hem d’assumir que el risc encara existeix", ha argumentat. També ha demanat a la ciutadania que no contribueixi a difondre falsos rumors per les xarxes socials. "Estem en un entorn d’incertesa i tots hem de saber-la gestionar; no hem de fer cas dels rumors i encara menys els hem de propagar, des de l’Ajuntament donarem tota la informació amb la màxima transparència", ha afirmat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat