Barcelona en Comú ha desmentit les acusacions que afirmen que l'Ajuntament no va posar les pilones de seguretat que l’Estat va demanar.

Entre altres, el capellà de l’Església María Virgen Madre de Madrid, Santiago Martín, i l'alcalde d’Alcorcón, David Pérez García (PP), van acusar Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, de no haver posat pilones de seguretat a la ciutat per evitar possibles atemptats.

Com a resposta a les acusacions, els comuns han publicat la carta en la que Fdo. Florentino Villabona Madera, llavors comissari general de la Policia Nacional, va demanar el 20 de desembre de 2016 al consistori que instal·lés mesures de protecció física durant les Festes Nadalenques per evitar atemptats com els de Berlin o Niça, explicitant a l’Ajuntament la instal·lació de “grans testos o pilones” per impedir l’entrada de vehicles.

Els comuns han subratllat que aquesta petició es va fer durant i en motiu de les festivitats nadalenques, girant l’esquena així a qui els acusa per no haver-los desplegat durant l’estiu.