Organitzar el menú de tota la setmana pot comportar un cert estrès, sobretot si ens falta temps per cuinar i distribuir els àpats. La rutina pot fer que ens faci mandra dedicar temps a preparar les carmanyoles per endur-nos a la feina o a la universitat. I tot aquest garbuix ens porta a descobrir el concepte del batch cooking. Què és i per a què serveix? "És recomanable dedicar un sol dia de la setmana a fer tots els tàpers", explica la dietista, nutricionista i portaveu del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), Paula Bernabeu i Martínez.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marta Guzmán Herrera (@naranjalimonutricion) on

"El batch cooking és el que tradicionalment hem conegut com cuinar el diumenge, el dia de la setmana que s'acostuma a tenir més temps per poder dedicar als fogons", aclareix. "La base d'aquesta nova tendència és aprofitar que ens posem el davantal per deixar preparades les carmanyoles per a tota la setmana, tant si és perquè dinarem a la feina com perquè volem evitar preparar el sopar quan arribem al vespre".

L'avantatge és que "tant podem deixar el plat ja preparat a punt per escalfar —per exemple, si cuinem una bona olla de llenties estofades— com preparar el que anomenem fons de nevera, com ara arròs blanc, verdures que haurem fet al forn, pasta o llegums ja cuits, que ens permetrà poder fer combinacions variades i evitar la monotonia". I detalla: "Per exemple, si tinc verdures escalivades, tant puc acompanyar un tall de carn, fer-me una torrada de pa integral per sopar com una truita".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Orange noisette (@orangenoisette) on

En definitiva, el batch cooking "ens pot evitar haver de comprar menjar precuinat si som d'aquelles persones que no ens agrada dedicar gaire temps a la cuina", insisteix. I si tenim dificultats per elaborar un menú recomana consultar un dietista-nutricionista perquè ens doni un cop de mà i seguir les recomanacions que es fan des del Departament de Salut