Batalla campal entre bombers gallecs i policies espanyols a Ourense, que ha deixat imatges espectaculars. Més de 200 bombers dels parcs gallecs fan vaga des del passat 15 de juny per reclamar millors condicions laborals i aquest dilluns s'han mobilitzat davant la Diputació Provincial d'Ourense en el marc del calendari de protestes anunciat la setmana passada —quan les protestes van començar davant l'entitat provincial de Pontevedra.

Els bombers s'han concentrat davant del Pazo Provincial a crits de "dimissió" i han llançat pintura a la façana de l'edifici, a més de cremar neumàtics en el centre de la Rúa Progreso. Tal com es veu a les imatges, el carrer s'ha omplert de fum per la crema dels neumàtics i per l'ús de pots de fum, bengales i petards. A la porta de la seu institucional hi havia desenes d'antiavalots, de manera que s'han viscut moments de tensió que han acabat en cops de porra per part de la policia i amb un dels bombers ferit al nas després de ser colpejat. La víctima ha patit una ruptura del septe nasal i ha hagut de ser enviat en ambulància al Complexo Hospitalario Universitario d'Ourense, a l'espera de l'informe de lesions.

 

Reunió dels bombers amb la Diputació

Minuts després de la batalla campal, el Comitè de Vaga presidit per Ángel Moldes (CIG) ha estat rebut a la institució provincial pel president, Luis Menor. Entre les peticions del sindicat hi ha la d'un conveni col·lectiu a escala autonòmica, unificat per a totes les províncies segons la seva professió. També es demana una dotació més alta de mitjans tècnics i amb més recursos humans, així com fixesa en l'ocupació d'acord amb la doctrina del Tribunal Suprem del gener del 2022.

El calendari de mobilitzacions continuarà el pròxim 27 d'octubre davant la Diputació d'A Corunya i el 31 d'aquest mateix mes davant de la de Lugo. De la mateixa manera, es preveu una manifestació el 17 de novembre a Santiago de Compostel·la.