Un miler de persones s'han concentrat aquest dilluns a la tarda davant el Consolat dels Estats Units a Barcelona per reclamar "justícia" arran de la mort de George Floyd, el ciutadà afroamericà asfixiat per un policia el 25 de maig a Minneapolis ( Minnesota), fet que ha desencadenat una onada de protestes al país.

Els manifestants han cridat proclames com 'Trump, tremola. Amèrica no està sola','La policia tortura i assassina','Fora Trump' i el missatge 'No peace, no justice', que coincideix amb el lema sota el qual diverses entitats han convocat la concentració: 'Sense justícia no hi ha pau '.

Els Mossos d'Esquadra han tallat el trànsit al passeig de la Bonanova, el passeig Reina Elisenda i el carrer Pere II de Montcada a causa de la concentració, a la qual els manifestants han acudit amb diverses pancartes en defensa de la memòria de Floyd i amb les seves últimes paraules a el morir: 'I can't breathe' (No puc respirar).

A banda de la manifestació de Barcelona, hi ha hagut concentracions contra la mort de Floyd a mans de la policia en altres indrets del territori català.