"If you feel FC Barcelona, you feel Catalunya" ("Si sents el FC Barcelona, sents Catalunya"). Aquest és el lema que han utilitzat el Barça i l'Agència Catalana de Turisme (ACT) per promocionar Catalunya en un vídeo que dura poc més d'un minut. Aquest, però, també és el lema que ha indignat altres equips catalans, com l'Espanyol o el Joventut de Badalona.

El vídeo centra la història en les vivències reals de dos germans mexicans, guanyadors d'un concurs organitzat pel Barça i l'ACT per guanyar un viatge a Catalunya. Les imatges barregen la visita dels germans Cabral al Camp Nou amb d'altres de jugadors del Barça i de culers animant l'equip, imatges de castells, de la Barceloneta i panoràmiques de Barcelona, altres de diferents pobles d'arreu de Catalunya, de paisatges i de gastronomia catalana.

Això, però, no ha agradat l'Espanyol, que ha estat el primer club català a sortir a la càrrega i demanar explicacions a la Generalitat. El club blanc-i-blau, a través del seu conseller delegat Ramon Robert, ha titllat de "ridícul" que s'expliqui al món que s'ha de sentir Catalunya a través d'un equip perquè, a parer seu, "és fer molt petita la nostra terra i l'esport català". Robert ha exigit "la modificació o retirada de la campanya de la Generalitat".

Després de fer arribar la seva opinió a la Generalitat, perquè el club considera que "hauria d'estar orgullosa de tot l'esport català", aquesta ha demanat disculpes en un tuit "per si algú s'ha sentit afectat". Tanmateix, però, també han recordat que Turisme i el Barça tenen un acord des del 2012 amb l'objectiu de promocionar Catalunya i l'equip a nivell internacional.

Tot i la disculpa, l'Espanyol ha engegat una iniciativa a través de les xarxes socials per reivindicar la seva identitat de manera original sota l'etiqueta #sentimSamoa. 

Una campanya que s'ha vitalitzat amb la implicació dels futbolistes de la primera plantilla. L'equip s'ha pres amb humor el vídeo i així ho ha demostrat amb nombrosos missatges a Twitter. 

El president del Joventut de Badalona, Jordi Villacampa, tampoc ha rebut la notícia amb bons ulls. "Això del pensament únic amb tota la riquesa d'equips que tenim al país... quina llàstima", es lamentava. 

Segons un estudi del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, publicat el 2011, un 64% dels catalans s'identifiquen amb el Barça, mentre que només un 2% ho fa amb l'Espanyol.