Els Mossos d'Esquadra van localitzar entre les restes de la casa d'Alcanar un vídeo en què hi apareixen quatre dels autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils i un d'ells, Mohamed Hychami —de 24 anys, nascut al Marroc i criat a Ripoll—, amenaça els ciutadans de l'Estat mirant a càmera amb el missatge en àrab d'"espanyols, patireu", segons publica la revista Interviú.

Les imatges estan gravades a l'interior de la casa d'Alcanar però també en surten de la Torre Eiffel l'11 i 12 d'agost, pocs dies abans dels atacs. Aquest fet es va comunicar de seguida a les autoritats franceses, que ja han reaccionat amb la instal·lació d'un mur de vidre i metacrilat al voltant del monument a prova de bales i resistent a les envestides de camions i furgonetes.

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu manté la investigació oberta en relació amb el vídeo (d'uns 60 minuts de durada) en una peça separada dels atemptats. En les imatges gravades a Alcanar, es veu com les quatre persones tenen a les mans el peròxid d'acetona a punt, l'explosiu que van fabricar de forma casolana. El vídeo és un making of de la preparació dels explosius i un retrat dels darrers dies dels membres de la cèl·lula, segons recull la revista d'un dels testimonis que l'ha vist.

Sense objectius concrets

En la gravació, però, no es parla d'objectius concrets, com la Sagrada Família, tot i que sí que hi apareix la Torre Eiffel. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que es traslladessin a França dies abans dels atemptats per rebre instruccions, una benedicció religiosa, visitar una altra cèl·lula disposada a atemptar o que ells mateixos pensessin atacar els dos països. De fet, la publicació explica com l'imam no surt parlant a càmera "en cap moment" i podria fer pensar que Abdelbaki es Satty pensés en nous atacs i els coordinés.

D'altra banda, els atacants pensaven a dur a terme atemptats en diversos escenaris buscant grans concentracions de gent el dissabte 19 o el diumenge 20 d'agost, com el Portal de l'Àngel o el Camp Nou, on el Barça jugava contra el Betis, però l'explosió d'Alcanar va fer canviar els plans.