A judici. La sala penal de l'Audiència Nacional ha rebutjat el recurs d'apel·lació que va presentar l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales contra la resolució de la jutgessa que va proposar jutjar-lo pel petó no consentit a la jugadora Jennifer Hermoso en la final del passat mundial, celebrat en Sídney (Austràlia) el 20 d'agost, segons una resolució comunicada aquest dilluns. També descarta els recursos de l'exseleccionador femení, Jorge Vilda, l'exdirector esportiu de la selecció Albert Luque, i el que fos responsable de Màrqueting, Rubén Rivera, que també seran jutjats per coaccions a la jugadora de futbol.

En quatre resolucions, una per cada recurrent, la secció tercera de la sala penal de l'Audiència Nacional afirma que en la fase processal en la qual es troba la causa "no es persegueix l'acreditació de fets, sinó que es tracta d'un impuls processal" en el qual l'òrgan instructor ha de valorar si existeixen indicis per a continuar la tramitació del procediment. En aquest cas, el tribunal  considera que els fets que es descriuen a la resolució recorreguda "recull indicis que encaixen en la descripció típica d'un delicte contra la llibertat sexual i un altre de coaccions". El tribunal indica que les conseqüències jurídiques “del petó i del constrenyiment no pot ser objecte de valoració en aquest moment”, i que li pertoca al tribunal jutjador.

 

Petició de presó

La Fiscalia de l'Audiència Nacional  va presentar els escrits d'acusació el març passat. 
En concret, demana dos anys i mig de presó per a  l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales pel petó que li va fer a la boca a la jugadora de la selecció espanyola Jennifer Hermoso, a la celebració del mundial de futbol femení. La fiscalia l'acusa agressió sexual i coaccions a la futbolista perquè sortís públicament en un vídeo i assegurés que l'acció del seu superior va ser consentit. 

A més, també demana un any i mig de presó per al director esportiu de la selecció masculina, Albert Luque, i l'exentrenador de la selecció femenina de futbol Jorge Vilda i l'exresponsable de màrqueting de la Federació Rubén Rivera, a qui acusa de  coaccions a la jugadora de la selecció espanyola perquè digués que el petó havia sigut consentit. I, demana que la indemnitzin amb 50.000 euros.

Testimonis i vídeo

En el cas de Rubiales, el tribunal exposa que  la magistrada ha fet una exposició raonada dels indicis existents per enviar-lo a judici. Relata el que es veu en el vídeo, així com les declaracions de testimonis i d'Hermoso, que va assegurar que va ser un petó no consentit i que va patir "ansietat i estrès" per la pressió viscuda. L'Audiència Nacional sosté que no s'ha vulnerat el dret de defensa de l'acusat perquè s'han fet totes les proves i, que la jutgessa instructora no pot avançar el que s'ha de resoldre en un judici, com demana Rubiales. Per tot això, el tribunal envia a judici els quatre exdirectius de la federació de futbol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!