Sembla que els patinets en els transports públics de Catalunya podrien tenir els dies comptats. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) estudia prohibir l'accés de patinets elèctrics en el transport públic, després que dijous passat es produís un incendi a l'interior d'un comboi de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Boi de Llobregat en cremar-se la bateria d'aquest vehicle de mobilitat personal. L'incident va obligar a detenir el comboi i evacuar als passatgers a peu per via. El foc i el fum es van propagar ràpidament per tot el comboi i el maquinista del tren va haver d'apagar el foc amb un extintor, tot i que l'incendi va deixar 3 ferits. 

Garantir la seguretat dels usuaris

Després d'aquest accident i davant dels riscos d'inflamabilitat detectats en alguns patinets elèctrics, l'ATM ha reunit als operadors de transport públic i les administracions públiques per estudiar la prohibició d'aquests vehicles a bord, amb l'objectiu de garantir la seguretat dels usuaris, segons ha avançat aquest dimarts La Vanguardia i ha acabat de confirmar EFE. Fonts del consorci asseguren que Londres seria l'exemple a seguir, on els patinets o monocicles elèctrics tenen l'accés vetat al transport públic de la capital britànica des de desembre de 2021, després que es registressin diversos incendis d'aquest tipus de vehicles. Tot i els diversos incidents provocats en domicilis per bateries de patinets o bicicletes, on fins i tot s'han registrat víctimes mortals, el del passat dijous és el primer registrat en el transport públic a Espanya. 

Tal com assenyala el citat diari, l'única companyia que fa referència directament als patinets en les seves condicions d'ús és precisament FGC, on es va produir l'incendi. La resta de transports públics no el contempla, per tal, la mesura es troba en una incògnita. L'ús del patinet elèctric ha augmentat en els darrers anys es nota en el transport públic, ja que, molts combinen el patinet i el tren per arribar al seu destí, això ha fet que en hores punta es produeixin enfrontaments puntuals entre els usuaris que surten i els que entren al comboi.

Incendi amb 3 ferits

Tres persones van resultar afectades després d'incendiar-se aquest dijous a la nit un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en el trajecte entre Sant Boi de Llobregat i Molí Nou. Els Bombers de la Generalitat van rebre cap a les 21:46 hores, quan el tren va parar la circulació de la línia Llobregat-Anoia i va decidir evacuar als passatgers, segons van informar els Bombers. Fins al lloc dels fets es van desplaçar sis dotacions de Bombers, les tres persones afectades van ser ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i una vegada es va extingir el foc, el comboi es va retirar de les vies i es va poder reactivar la circulació amb normalitat.