El servei de les línies R3, R4 i R12 de Rodalies quedarà interromput entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal des del 21 de desembre fins al 5 de gener per les obres de construcció dels túnels viaris de la plaça de les Glòries.

La directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, ha explicat que es reforçarà el servei de l'L1 de metro i s'habilitarà un autobús llançadora entre les estacions de Sant Andreu Arenal, La Sagrera i El Clot - Aragó.

"Fem les obres en període de Nadal per afectar els mínims usuaris possibles", ha dit la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Rosa Alarcón, que ha xifrat en uns 15 minuts l'increment del temps de viatge.

El gerent de Mobilitat de Barcelona, Manuel Valdés, ha detallat que aquesta actuació permetrà reforçar els túnels de les línies R3 i R4, i que consisteixen a col·locar 46 bigues de reforç en una longitud de 50 metres lineals de túnel ferroviari.

Per a aquests treballs cal treure la catenària, fet que obliga a interrompre el servei: "Ja s'ha passat per sota de la R2 sense cap incident remarcable. També s'han fet obres de reforç per sota de l'L1 de metro", ha dit.

Restriccions al servei

A causa de les obres, l'estació de La Sagrera - Meridiana estarà tancada i els trens de les línies R3 i R4 nord començaran i acabaran el recorregut a Sant Andreu Arenal, i per continuar el viatge els clients tindran el reforç de l'L1 de metro i l'autobús llançadora.

Alarcón ha dit que aquest servei de reforç afegirà tres trens a l'L1 per augmentar la freqüència i, en el cas dels busos, es prestarà diàriament entre les 6 h i 10 h, i les 16 h i les 20 h amb busos articulats de TMB i una freqüència de set i vuit minuts.

En el cas de l'R4 sud, entre Sant Vicenç de Calders (Tarragona) i Badalona (Barcelona), els trens circularan amb normalitat fins a Arc de Triomf i continuaran desviats cap a Badalona (passant per El Clot - Aragó), on començaran i acabaran el recorregut.

S'ha acordat que els títols de transport de Renfe no integrats siguin vàlids per accedir al metro, a les estacions de Rambla Just Oliveras, Sants - Estació, Passeig de Gràcia, Catalunya, Arc de Triomf, El Clot, Fabra i Puig, Sant Andreu, La Sagrera i Cornellà Centre.

Renfe i TMB reforçaran els equips d'atenció al client i de seguretat, repartiran 125.000 fullets, penjaran 575 cartells a les estacions, emetran missatges per megafonia i a les pantalles informatives de trens i estacions, a més de col·locar una senyalització alternativa.