El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, també s'ha traslladat a Badalona per conèixer l'última hora de l'incendi en una nau ocupada. Des d'ahir a la nit, la gravetat dels fets va fer mobilitzar totes les administracions: Govern, Ajuntament i els principals responsables dels serveis catalans com Bombers o Mossos. En declaracions a TVE, Aragonès ha lamentat que els fets s'han donat per la "misèria econòmica" en què vivien les persones que habitaven la nau.

Precisament, com que no tenen la documentació reglamentada, molts d'ells van fugir de les flames i no van requerir els serveis socials per la por del moment.

Una altra incògnita és saber quantes persones hi havia en el moment dels fets, cosa que s'haurà d'acabar de determinar quan els bombers puguin entrar: "No podem determinar quantes persones hi havia en el moment de l'incendi. S'estan avaluant els danys de l'estructura de l'edifici perquè els bombers puguin entrar. S'està fent una avaluació i un cop s'asseguri, es podrà entrar i veure la magnitud de la situació. Estava ocupada des de fa més de deu anys i hi vivien desenes de persones":

Sobre la xifra, Aragonès ha afegit: "No és una vivenda, sinó una nau, per tant, no hi ha un cens estricte, entre 100 i 150 persones segons han recollit els serveis socials. Però ara no podem determinar quantes persones hi havia en el moment de l'incendi. A més, moltes estan en situació irregular i, en el moment del perill, moltes van marxar sense voler tenir atenció psicològica. L'atenció in situ va fer que hi haguessin moltes faltes en el moment i per tant és clau poder-hi entrar".

Les actuacions més immediates són les que ja es van detallar ahir a la nit i ha reiterat el republicà: "Hi ha un centre d'emergències socials i estem posant tots els recursos per acollir totes les persones afectades i veure on es poden ubicar les properes setmanes. Totes les persones seran ateses". 

Dos morts

Els Bombers de la Generalitat han localitzat durant la nit d'aquest dimecres a dijous un segon cos sense vida a l'interior de la nau que va cremar ahir al barri del Gorg de Badalona. Al voltant de les tres de la matinada es va trobar el primer cos, a la segona planta de la nau, i aquest matí, quan passaven pocs minuts de les sis, els Bombers han comunicat que s'havia trobat un segon cadàver.

No es descarta que es puguin trobar encara més víctimes mortals a l'interior de la nau del carrer de Tortosa, una nau industrial abandonada on vivien entre 150 i 200 persones de manera il·legal des de fa mesos.