El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat a 45 anys de presó el caçador d'Aspa. Aquesta és la decisió del jutge després que el tribunal popular el considerés culpable d'assassinar amb traïdoria dos agents rurals el 21 de gener del 2017.

La sentència del jutge decreta, en total, 22 anys de presó pel caçador per cada un dels crims i un any més per tinença il·lícita d'armes. El veredicte també contempla una multa lleugerament superior als mil euros per un delicte contra la fauna.

La sentència estableix, però, que el compliment de la condemna no podrà excedir els 40 anys de presó. El jurat popular ja el va declarar culpable d'assassinat amb traïdoria i atenuant de confessió i va descartar cap alteració psíquica que l'impedís saber què estava fent quan va disparar.

D'acord amb aquestes consideracions, la sala ha decidit imposar al caçador, Ismael Rodríguez, 22 anys de presó per cadascun dels dos assassinats, un any de presó per un delicte de tinença il·lícita d'armes, ja que va disparar amb una escopeta per a la qual no tenia llicència, i 1.080 euros de multa per un delicte contra la fauna. El tribunal també priva del dret a la tinència i l'ús d'armes durant quatre anys.

L'Audiència de Lleida també ordena Rodríguez a pagar una indemnització total d'1.077.473,28 euros als familiars de les víctimes en concepte de responsabilitat civil.

Per altra banda, la sala condemna M. A. F. S a un any de presó com a cooperador necessari en el delicte de tinença il·lícita d'armes, ja que l'escopeta del doble crim estava a nom seu. El tribunal també priva a l'altre acusat del cas del dret a la tinència i l'ús d'armes durant un anys i nou mesos.