Nou morts més en un any. Això és el que avui torna a denunciar el Real Club Automòbil de Catalunya (RACC) en un anunci a pàgina sencera a diferents diaris i no només catalans, sinó també estatals. El text pretén deixar clar que mentre "d'un incident imprevist se'n diu accident, d'un incident previsible [...] se'n diu passivitat".

L'objectiu d'aquest anunci és fer visible allò que ja van denunciar ara fa un any a través d'una "contundent" campanya perquè l'opinió pública es fes ressò de l'"excessiva saturació de trànsit" a la N-340, així com denunciar també que "des de fa un any, hi ha una solució possible". 

El gran volum de trànsit acaba provocant accidents mortals, molts d'ells pel gran volum de camions que hi circulen –un 30%– i pels 25.000 vehicles que hi passen cada dia. Això "posa en risc la vida de les persones que hi passen", torna a posar de manifest el RACC, al mateix temps que destaca que ja fa més d'un any que va demanar una "solució immediata" a aquest problema i Foment va respondre'ls el 23 d'octubre del 2015 que la mesura "es materialitzaria properament".

El seu president, Josep Mateu, ha estat contundent recordant a diferents ràdios que "un mort és moltíssim" i s'ha lamentat que ara fa un any podia pensar que si des del Ministeri de Foment no es feia res, era conseqüència del panorama polític i de tenir un govern en funcions, però ara té clar que "no tot està en funcions" i que, per tant, "hi ha una passivitat".

La carretera més perillosa

Denunciant una i altra vegada que "no hi ha cap carretera més perillosa que la N-340", Mateu ha volgut deixar clar que "no estem en contra dels camions", que, ha puntualitzat, també són víctimes d'aquests accidents, Mateu ha assegurat que no deixaran d'insistir i, tot i que ha posat de manifest que, de moment, encara ningú de Foment s'ha posat en contacte amb el RACC per l'anunci, té clar que ara toca insistir el ministre de Foment en funcions, Rafael Catalá, "perquè accelerin la mesura perquè en qualsevol moment pot tornar a passar".

Sota el títol "nou persones més han mort a la N-340 a Catalunya mentre el Ministeri de Foment estudia solucions", el RACC ha posat sobre la taula en un comunicat que "la sinistralitat a la N-340 continua acumulant accidents" mentre Foment "parla de solucions sense concretar detalls" i recorda que des del 2010 han mort 95 persones en aquest punt negre.

Foment va decidir posar unes rotondes, però això, segons Mateu, "no creiem que sigui una mesura apropiada i així els ho vam dir" perquè la majoria de xocs que tenen lloc en aquesta carretera són frontals per la quantitat d'avançaments que s'hi produeixen i, per tant, no tenen a veure amb les rotondes. La solució pel RACC per "no perdre més temps" és desviar "urgentment" els camions a l'AP-7, mentre "es consensuen solucions definitives".

La solució

Sota el hashtag #N340senseaccidents, el RACC vol que tothom s'afegeixi a la campanya i es faci ressò també a les xarxes socials per denunciar massivament que la N-340 "no reuneix actualment les condicions per garantir la seguretat dels usuaris", així com reclamar "solucions immediates a aquesta emergència social".

La mesura que proposa el RACC és desviar els camions de la N-340 a l'AP-7 amb una bonificació del 50% en els preus dels peatges, com ja es va fer a la N-II a Girona. Aquesta solució, no només reduiria els accidents mortals, sinó també "comportaria un estalvi de temps i combustible per als transportistes" i, a més, asseguren que "no tindria cap cost per a l'Administració" perquè "la reducció del [preu] del peatge s'ajustaria amb l'increment del trànsit pesant a l'AP-7".

La campanya del 2015

El RACC ja va reclamar el setembre de l'any passat una "solució immediata" als problemes de sinistralitat a la N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre, després de denunciar que només el 2015 tretze persones hi van perdre la vida.

Concretament, demanava la "mateixa solució" que es va aplicar el 2013 a la N-II a Girona i que ha reduït en un 80% la mortalitat a la zona. Mateu recorda que "treure els camions a Girona ha funcionat bé" i, precisament per això, ha tornat a demanar que "s'apliqui aquí".