"Es busquen noies per treballar en el servei domèstic com netejadores sexis o nues amb experiència en el sector de la neteja". Aquest és el text d'un anunci posat per una empresa de Huelva en una coneguda web d'intercanvi d'ofertes laborals i compravenda d'articles.

Segons informa eldiario.es, aquest anuncia ha posat en alerta l'Institut Andalús de la Dona (IAM), que ha anunciat una investigació per, entre altres coses, eliminar-ne el llenguatge sexista. S'obrirà un informe "que es traslladarà a l'empresa, amb una sèrie de recomanacions perquè s'adapti al llenguatge" no sexista. Tot i això, "no hi ha competències per impedir que es contracti algú per fer aquesta feina".

Segons els detalls de l'oferta, es busquen treballadores per al sector "naturista" i insisteixen que no és una oferta per a serveis sexuals. L'empresa ho presenta com una oportunitat laboral per a "un nou projecte per implantar a Espanya" destinat a aquelles persones amb un estil de vida ja vinculat al nudisme. No hi ha més dades a l'anunci, ni s'informa de quina és l'empresa en qüestió ni d'on està ubicada la seva seu.

Fins a 65 euros l'hora

Quan es fa el pas per contactar amb l'empresa, es pot accedir a més detalls. "L'oferta va enfocada al sector de neteja naturista, imprescindible ser major d'edat tenir experiència en el sector de neteja i estar en plenes facultats mentals. Estem en procés de selecció per incloure a noies a la nostra web i des d'aquí el client poder seleccionar quina serà la que netegi casa i com vol que ho faci" expliquen.

Els promotors de la convocatòria laboral asseguren que tot es regularia amb alta a la Seguretat Social des del primer moment. El preu per hora varia segons el servei: "50 euros (30 per a tu i 20 per a l'empresa)" si el servei es fa en llenceria i "65 euros (45 per a tu i 20 per a l'empresa)" si es fa nua. 

Finalment, l'empresa demana que s'enviïn fotos "en llenceria o nua de cos sencer" a una adreça de correu electrònic.