L'Associació contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma) ha denunciat els organitzadors i controladors del correbou d'Amposta (Montsià) davant la delegació de Jocs i Espectacles de la Generalitat a les Terres de l’Ebre per haver incomplert la llei catalana de festes tradicionals amb bous.

L'associació antitaurina demana que s'investigui el correbou de modalitat bou capllaçat que es va celebrar el 17 d'agost i que se sancioni l'Associació Cultural Bou Capllaçat d'Amposta i la comissió de bous per "no haver desallotjat prèviament el pas del toro i els participants".

"En el recorregut del bou capllaçat hi havia vehicles estacionats al carrer Barcelona, dels quals un cotxe i una moto van ser envestits per un toro capllaçat. L'animal va patir atrapat en un dels cotxes per una banya, d'on es va deslliurar després de forcejar i fer diverses estrebades", explica l'entitat en un comunicat.

Les imatges del toro envestint els vehicles durant aquest correbou a Amposta s'han fet virals a les xarxes socials. Actyma sosté que els vehicles que els veïns no retiren "han de ser apartats per la grua municipal abans de la celebració".

Fonts de la Generalitat han confirmat a Efe que la denúncia ha entrat avui i han remarcat que seguirà els tràmits habituals