Antiavalots dels Mossos d'Esquadra han blindat aquest dissabte la porta de la seu del sindicat CNT a Barcelona per protegir un acte del grup feminista anti transsexualitat —o "terfas" com les anomena popularment un sector molt ampli del moviment feminista— Feministes de Catalunya, davant l'escrache organitzat per feministes pro drets trans. Les manifestants s'han concentrat davant la seu del sindicat per expressar el rebuig i boicotejar una ponència que consideren "trànsfoba", "propaganda d'odi" i "feixista". 

L'acte en si, sota el nom "Per què tantes nenes no volen ser dones?", tenia l'objectiu de criticar la llei trans a través d'exposar les dades de Trànsit, el servei català de Salut dedicat a transicions de gènere, amb les quals afirmen que hi ha un nombre creixent de "nenes que no volen ser dones", en referència als 5.500 nois trans atesos a Catalunya per Salut durant els darrers anys. La postura de les ponents és considerar la transició "una ficció mèdico-legal" en considerar que el gènere no existeix, només el sexe, físic, en comptes d'identitari, i que això no es pot canviar tot i l'"autodiagnòstic" i les "intervencions". En suma, consideren les dades com "alarmants". 

Denuncien amenaces

Davant l'escrache, el grup feminista anti trans Feministes de Catalunya ha expressat a través d'un comunicat a les xarxes socials que "malgrat les amenaces personals i els intents de boicot" finalment han pogut presentar l'informe amb les dades de Trànsit amb "la sala plena de gom a gom". En el mateix missatge asseguren que els assistents estan preocupats per "l'augment exponencial de menors sans que per no encaixar en estereotips sexistes són hormonades i mutilades". També han agraït a la CNT, seu de l'acte, el "coratge" i a la policia per escortar-les. "Sense llibertat d'expressió i debat no hi ha democràcia", conclouen. 

Criticades per transfòbia

Els col·lectius feministes pro trans que s'han concentrat davant la seu de la CNT a Barcelona per denunciar l'acte, com el grup La Màquia-Azadi Jin, han mostrat el seu rebuig a la "transfòbia" de Feministes de Catalunya, a qui retreuen posicions "feixistes". També han assenyalat la CNT com a "còmplices" de "propagar odi". "Qui no lluita per la llibertat de totis és un traïdor al servei del poder", han expressat en un missatge a les xarxes, en el qual advoquen per un "transfeminisme revolucionari contra tota forma d'autoritat".