A mesura que s'acosta l'11 de setembre, l'Assemblea Nacional Catalana va fent públics els detalls de la Diada d'enguany. L'objectiu? "Posar en valor l'èxit i el mandat de l'1-O", ha explicat la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie

La manifestació de l'11-S serà centralitzada a la ciutat de Barcelona i es basarà en una marxa que anirà de la plaça Urquinaona fins al Parlament de Catalunya. Davant de la Cambra catalana és on l'entitat té previst fer els parlaments. Ara bé, l'organització ha subratllat la importància de respectar totes les mesures contra la covid-19.

 

recorrido diada 2021 assemblea - assembleaRecorregut de la marxa de l'11-S / Foto: Assemblea

Horari i recorregut

L'hora programada per iniciar la mobilització és a les 17.15 h, moment en el qual es començarà a baixar des d'Urquinaona per Via Laietana, es girarà pel passeig d’Isabel II i se seguirà per l’avinguda Marquès de l’Argentera Es preveu que a les 18.30 h ja s'hagi arribat al parc de la Ciutadella, on tindrà lloc l'acte polític al passeig dels Til·lers.

Aquest punt serà l’epicentre de la Diada d’enguany i hi tindran lloc els discursos polítics per part de representants de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. L'acte, segons s'ha calculat, finalitzarà a les 19.30 h. 

 

presentacion diada 2021 anc - acn

Presentació de la mobilització doble convocada per l'ANC per l'11-S i l'1-O del 2021 / Foto: ACN

 

Tot i això, des de l'organització han fet una sèrie de recomanacions per totes aquelles persones que vulguin anar a l'espai de concentració previ - situat entre plaça Urquinaona i la Gran Via, hi vagin a les 16.30 h, moment en el qual es començarà a repartir la gent al llarg de Pau Claris.

L'1, 2 i 3 d'octubre

D'altra banda, l'activació de les bases independentistes per a pressionar els partits no acaba amb l'11-S, sinó que també es produiran diverses mobilitzacions durant l'1, 2 i 3 d'octubre.  L'ANC ja ha concretat alguns detalls sobre aquestes darreres dates, tot compartint un missatge clar: "L'11-S inundarem Barcelona. L'1, 2 i 3 d'octubre mobilitzarem el país sencer!". 

En la commemoració d'una data que va quedar marcada per la celebració del referèndum d'autodeterminació ara fa gairebé quatre anys, els esdeveniments es dividiran en tres fases:

Primerament, un acte a la Catalunya Nord. Segons s'assenyala al portal web de l'ACN,  a primera hora de la tarda es farà "un acte polític per reivindicar el paper de la Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes del referèndum".

Un cop hagi finalitzat l’acte polític, "una columna de vehicles, encapçalada per un vehicle amb urnes de l’1-O, anirà fins a Figueres". Allà, tindrà lloc un concert per concloure la jornada. 

L'endemà, es duran a terme tres marxes simultànies per "reivindicar l’1 d’Octubre i la independència". D'aquestes, una es produirà de forma íntegra a Catalunya (de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva, passant pel centre de Girona), mentre que dues començaran en altres territoris dels Països Catalans (una, de Vinaròs a la Ràpita i l'altra, a Ponent). 

Finalment, al matí tindrà lloc a la ciutat de Barcelona un acte polític "amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre".

 

Imatge principal: edició anterior de la Diada /  Carles Palacio