L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) anuncia mobilitzacions per exigir la retirada de la modificació de la llei de política lingüística. L'encara presidenta de l'entitat independentista, Elisenda Paluzie, ha demanat la retirada de la modificació de la llei de política lingüística i considera que seria necessària per "reprendre l'ofensiva per la independència".

En el darrer secretariat nacional celebrat aquest dissabte a la Ràpita (Montsià), Paluzie ha titllat de "gol en pròpia porta" aquesta modificació de la llei i ha anunciat una mobilització pel pròxim 26 d'abril al Parlament de Catalunya.

 

Deu anys de l'ANC

En el secretariat nacional d'aquest dissabte, l'Assemblea també ha fet balanç de la feina feta i es prepara per a les futures eleccions del Secretariat Nacional. Les votacions telemàtiques es faran del 10 al 14 de maig. Una setmana més tard, es donarà a conèixer el nou president o presidenta de l'ANC.

diada de catalunya estacion de francia, manifestacion - Sergi ALCÀZAR

Imatge de la darrera manifestació de la Diada convocada per l'Assemblea Nacional Catalana. / Sergi Alcàzar

Ara fa deu anys, el 2012, es va fundar l’Assemblea Nacional Catalana amb l'objectiu d'aconseguir la independència de Catalunya, i l'Assemblea Nacional Catalana arriba a la dècada en un canvi a la presidència. El passat diumenge, la fins ara presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, va participar en el seu últim acte polític com a màxima representant de l'entitat independentista, juntament amb el vicepresident de l'ANC, David Fernàndez (els càrrecs es renoven el mes vinent i cap dels dos pot optar a la renovació). 

Una estelada humana pels 10 anys de l'Assemblea

"Els dos principals pilars de l’Assemblea d’aquests 10 anys han estat la lluita per la independència de Catalunya i el suport de milions de catalans i catalanes a les nostres mobilitzacions, sobretot a la Diada", expliquen des de l’ANC Vic. Per això, proposen celebrar l'aniversari de l'entitat el 24 d'abril amb una estelada humana a la plaça Major de Vic com a homenatge a aquests dos pilars: la lluita per la independència i la mobilització popular.

Fan una crida a omplir la icònica plaça de la vil·la amb les samarretes de l'ANC de la Diada "com a símbol de les mobilitzacions multitudinàries". Organitzats per franges, esperen que a les 17:14 h els participants formin una estelada humana. "Aquesta estelada humana estarà formada per persones que portin una samarreta de l’Assemblea d’una de les diades dels darrers 10 anys. Jugant amb els colors de les samarretes farem l’estelada", detallen en el text de la convocatòria. 

Des de l'ANC de Vic han dividit la plaça Major en 4 trams, que coincideixen amb els 4 colors de l’estelada. Perquè a les 17:14 h es pugui veure l'estelada, demanen als participants que s'inscriguin prèviament en el tram que prefereixin i arribin amb una hora d'antelació. "Mostrem al món que l’independentisme català està més viu que mai", reivindiquen des de l'assemblea.

 

Imatge principal: El teatre-auditori de Sant Cugat del Vallès en l'acte d'inici de la commemoració dels 10 anys de l'ANC. / ACN