Alberto López Ferrer, l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona detingut per l'assassinat del policia que va aparèixer carbonitzat en el maleter del seu cotxe el 4 de maig passat al pantà de Foix, va néixer i viu a Badalona. Té 36 anys. Viu en un carrer força cèntric, proper a la zona de Pep Ventura i el Palau Olímpic del Club Joventut Badalona. Al carrer on viu, pràcticament no se'l coneix. Però en el moment que entrem en l'entorn esportiu dels gimnasos de boxa i arts marcials, tot canvia.

alberto carbonitzat casa / Liñán

Practica kick-boxing en un gimnàs municipal de la ciutat, el CEM Sistrells. Ho fa de manera amateur, gens professional, tot i que "està en forma i és fort", diu l'entorn esportiu de la ciutat que el coneix. El seu professor, amb qui també compartia amistat, està en xoc.

gimnas sistrells

Aquests dies els grups de Whatsapp d'entrenadors i alumnes de boxa i arts marcials en van plens i coincideixen que "era una persona normal" i que estava mal influenciat per ella. "Aquesta dona li ha fet perdre el cap", diuen alguns dels que el coneixen.

Alberto López va admetre davant de la jutgessa en la seva declaració de dimarts que estava implicat en els fets, tot i que ell no havia matat ningú. Una de les sospites és que ell s'encarregués d'ajudar a moure i fer desaparèixer el cadàver. De fet, mig de broma, va preguntar a una coneguda seva com desfer-se d'un cos. López és a la presó mentre continua la investigació, en un mòdul de seguretat per a policies.

"Els homes som capaços de tot per una dona"

Tot el seu entorn recorda que fa un temps van sortir junts i alguns qüestionen com era ella. "Els homes som capaços de tot per una dona", diuen, atribuint la màxima responsabilitat en els fets a Rosa Peral i retratant-lo a ell com un titella a les seves mans.

Entre els comentaris que fan els que coneixen la parella és que "tenien les mans molt llargues" i enumeren les històries en què s'han vist implicats. Dues d'aquestes prou conegudes i que ara estan sent revisades per la policia que fan referència a dos manters. 

alberto pornovenjança

Alberto López feia temps que portava una barba cuidada i darrerament s'havia deixat créixer una mena de cresta al cap que també cuidava molt i amagava sota la gorra de policia quan estava de servei. El dia que es va trobar el cos al migdia encara portava la barba i la cresta, però l'endemà va anar a treballar tot afaitat. Els que el coneixen veuen en aquesta actitud una premeditació del crim, que encara els sobta més i no poden entendre. Tampoc s'expliquen com va poder fer mofa del crim dies després que trobessin el cos i just abans que els Mossos es presentessin a la comissaria de la Guàrdia Urbana per detenir-lo.