La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), acusació popular en el cas Palau, s'ha mostrat "relativament satisfeta" per la sentència dictada per l'Audiència de Barcelona. "Sense llegir a fons la resolució judicial ni els fets provats, i només extrapolant les condemnes, hem d'estar raonablement satisfets per la depuració judicial que s'ha fet del cas", ha assegurat l'advocat de la FAVB, Àlex Solà.

"Estem satisfets, per una banda, perquè les condemnes responsabilitzen de l'espoli de la institució cultural del Palau i, per l'altra, perquè hi ha condemnes a Millet, els Montull i Osàcar per tràfic d'influències", ha continuat Solà. "El tribunal acull la tesi que a través del Palau es vehiculaven diners de constructores que arribaven de manera opaca a CDC. I la quantitat que haurà de retornar Convergència de 6,6 milions d'euros és la mateixa que nosaltres defensàvem com a acusació popular", ha assenyalat l'advocat de l'acusació popular en el cas Palau.

Solà ha reconegut, però, que la sentència encara no és ferma i previsiblement hi haurà un reguitzell de recursos al Tribunal Suprem. "I pel que fa al tràfic d'influències, el Suprem va basculant de manera erràtica en la seva jurisprudència", ha avisat l'advocat de l'acusació popular.

"És difícil pensar quin serà el seu pronunciament en aquest cas de tràfic d'influències. Lògicament això podria fer variar les condemnes", ha reflexionat en veu alta Àlex Solà, que —no obstant— s'ha mostrat convençut que tard o d'hora Millet, els Montull i Osàcar hauran de passar per la presó.

"Al llarg d'aquest 2018 o a principis del 2019 crec que ja hi haurà sentència ferma. Si es mantenen les penes, necessàriament els veurem entrar a presó", ha pronosticat l'advocat de la FAVB. "Que després surtin aviat per tema de malalties, salut i edat és ja dins del règim penitenciari. O sigui, amb ingrés previ i complint condemna", ha recordat Solà.