Més accions en protesta per la crisi climàtica. Dos activistes han llançat el que sembla ser petroli sobre el quadre Mort i vida de Gustav Klimt (1862-1918) al museu Leopold de Viena per denunciar la inacció contra la crisi climàtica. Les primeres informacions indiquen que el quadre estava protegit per un vidre i no hauria resultat malmès, encara que el museu demana una mica de temps per avaluar en detall el que ha passat. El grup 'Última generació' ha compartit un vídeo de la protesta en el seu compte de Twitter. Una persona també s'ha enganxat al vidre que protegeix l'obra durant la protesta.

Entrada al museu patrocinada per una petroliera

Amb motiu d'una festivitat regional, l'entrada al Leopold era gratuïta, patrocinada per la petroliera OMV i, malgrat els estrictes controls, els activistes van aconseguir introduir el líquid en una bossa d'aigua calenta. Un altre dels activistes va cridar després de llançar el petroli sobre el quadre: "Coneixem el problema des de fa 50 anys, hem d'actuar d'una vegada, en cas contrari el planeta es destruirà". "Atureu la destrucció dels combustibles fòssils. Ens dirigim cap a un infern climàtic", va agregar per a descriure les noves perforacions de petroli i gas com una sentència de mort per a la humanitat.

Es van enganxar a fòssils de dinosaure

Fa cinc dies altres dos activistes del mateix grup es van enganxar amb adhesius a fòssils de dinosaures del Museu d'Història Natural de Viena, que no van resultar danyats, per a criticar la destrucció climàtica causada pels hidrocarburs. "Enfront de les restes dels gegants extingits, exigeixen una política de supervivència, en lloc de la contínua destrucció dels nostres mitjans de vida", va explicar el grup mediambientalista, molt actiu a Àustria i Alemanya, en un comunicat.