L'activista i candidat a la llista de Junts a Tarragona pel 14-F, Rai López Calvet, ha estat denunciat i citat al jutjat de Tortosa en qualitat d’investigat per amenaces, coaccions i un possible delicte d’odi contra un home ultra. Segons ha explicat Imaginaràdio, López va parlar del denunciant en un tuit qualificant-lo de “nazi” i “feixista”. 

L'activista està citat al jutjat el dia 9 de març a les 11 hores per una piulada que va compartir el mes de setembre de 2020. A la publicació adjuntava la imatge d'un home vestit amb una samarreta amb la bandera franquista  i denunciava que "a qualsevol país d'Europa, per portar una samarreta que fa apologia al feixisme, seria com a mínim sancionat". "Fora feixistes dels nostres barris", va afegir. 

rai lopez imputado denuncia fascista @RaiLopezCalvet

Captura del tuit pel qual Rai Lopez ha estat imputat / @RaiLopezCalvet

El mateix López ha explicat la seva situació a les xarxes i ha adjuntat imatges del manifest del denunciant el qual, com ha assenyalat l'activista, "porta una esvàstica tatuada al braç". 

A la compareixença de l'home ultra, s'explica que "la difusió de les seves fotografies ha sigut sense el seu consentiment" i que, el passat 24 de setembre, va veure com "per tot el municipi de La Cava hi havia cartells enganxats amb una fotografia seva i el seu nom i cognoms amb el missatge "alerta feixista"".

També especifica que els cartells, els quals utilitzaven una fotografia extreta del perfil privat de Facebook de la seva dona, estaven signats per Arran Deltebre i que "probablement estaven també enganxats a altres municipis".

L'home va declarar haver "patit amenaces per xarxes socials" i que "també s'havia fet difusió en un grup de Telegram anomenat "Alerta Antifeixista" que té 6.200 subscriptors". 

Rai López ha aclarit també que no tindrà un judici ràpid, "sembla que a la declaració del nazi la jutgessa va veure possible delicte d'odi per part meva", ha afegit. 

 

Imatge principal, Rai López Calvet /  @RaiLopezCalvet