Els Mossos d'Esquadra han començat la investigació de l'accident de l'R2 que aquest matí ha xocat contra el topall de l'estació de França. Són agents de la divisió de transport.

"La policia judicial i tècnics d'ADIF estan investigant in situ sobre les causes del xoc a l'estació de França", ha concretat Joaquim Forn, conseller d'Interior.

Els Mossos han fet les proves d'alcohol i drogues als conductor i han donat negatiu. Al llarg d'aquest divendres, la policia li prendrà declaració al llarg d'aquest divendres. 

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, afirma que les primeres informacions recollides per Adif revelen que les maniobres d'aproximació que ha fet el tren accidentat a l'Estació de França "han estat correctes". De la Serna assegura que les balises instal·lades a les vies que analitzen la velocitat indiquen que el tren circulava de forma adequada. Tot i això ha remarcat que cal ser prudents i esperar a tenir la informació del registre de la cabina del tren que permetrà esclarir les causes exactes del sinistre.

El ministre també ha subratllat que el vehicle havia passat totes les intervencions de manteniment requerides i que feia deu dies que s'havia sotmès a la darrera revisió.

El maquinista, de 31 anys, tenia set anys d'experiència al servei de Rodalies de la Generalitat i el comboi transportava un total de 70 viatgers en el moment de l'impacte.

Els Mossos estan recollint proves al lloc dels fets, entre les quals hi ha les dues caixes negres del tren. 

La investigació de l'accident ferroviari està oberta i es desconeix en aquests moments quina és la causa de l'accident. A hores d'ara no s'ha pres declaració al conductor i s'estan recollint proves i indicis que permetin aclarir què ha passat.

Per primera vegada els Mossos utilitzen un dron per a la investigació d'un accident ferroviari. Les imatges preses des de dalt permetran veure com han quedat els vagons després del xoc. 

 

El jutjat de guàrdia d'instrucció número 11 de Barcelona, ha obert diligències i es fa càrrec de la direcció de la investigació.

mossos accident tren

Revisen també el comboi tècnics d'ADIF i RENFE.

El conductor ha entrat a l'estació de França i ha intentat frenar, segons dades que ha avançat el conseller d'infraestructures, Josep Rull, però no ha volgut precisar si havien fallat els frens o no. "Volem ser prudents sobre les causes", ha dit.

WhatsApp Image 2017 07 28 at 09.37.18

El tren ha xocat contra el topall i els sis primers vagons han fet acordió.