Amb l’arribada de l’estiu, tothom busca la manera de gaudir-lo, sigui al sol o a l’ombra, al mar o a la muntanya. Però la majoria treballa bona part de l’estació més esperada de l’any i és per això que us descobrim les millors terrasses a Barcelona d'hotels de la ciutat per poder aprofitar al màxim del bon temps sense sortir de la ciutat – bé, una mica sí, perquè no us podeu perdre el ‘place to be’ de Girona. Contemplar noves perspectives de la ciutat. Assaborir begudes refrescants i tastar llepolies, a l’ombra durant el dia o sota els estels quan arriba el vespre.

Molts cops també els bars i cafès on fem vida durant gran part de l’any estan sempre plens quan arriba la calor i hi ha molt de soroll al voltant per gaudir de la distesa conversa dels amics o de la tímida d’una cita. Per això les terrasses d’hotels són ideals i es troben, a més, llocs distintius i amb molta personalitat. Us presentem la nostra selecció de terrats d’altura.

Barcelona, al igual que les comarques dels seus voltants, gaudeix d’un clima que convida a viure a l’aire lliure i encara més quan s’instal·la el bon temps i les tardes es tornen delicioses. És més, abans que arribi l’estiu són molts els espais que a les nits conviden a prendre la fresca a l’ombra d’un bon jardí o sota les estrelles.

Una idea que sona fantàstica, però que, molts cops, topa amb el fet que la majoria dels bars i cafès on fem vida durant gran part de l’any estan sempre plens quan arriba la calor i hi ha molt de soroll al voltant per gaudir de la distesa conversa dels amics o de la tímida d’una cita.

Però hi ha solució, i magnífica. Només cal mirar amunt per descobrir espais a les terrasses d’hotels on es troben, a més, llocs distintius i amb molta personalitat. I és que gaudir del bon temps també és sinònim de descobrir nous espais i noves perspectives de la ciutat. Us presentem la nostra selecció de terrats d’altura.

5 platges precioses de la Costa Brava de les quals ningú parla

Hotel W: Eclipse

Ja fa temps que els hotels exploten molt i molt bé les seves terrasses a l’estiu, sobretot amb programacions especials que acostumen a tenir lloc quan el sol es pon. És el cas del bar Eclipse, situat a la planta 26 de l’hotel W (Moll Oriental, 08039 Barcelona), que renova la seva exclusiva carta de còctels amb vint-i-una noves receptes inspirades en l'astrologia. La carta es divideix en les categories ‘Signe del Zodíac', 'Eclipsi Lunar', 'Fase Lunar', 'Estrelles' i 'Retrògrads', amb mescles elaborades a partir d'ingredients frescos i naturals.

Per dur a terme aquesta proposta, la terrassa Eclipse ha col·laborat amb Charas Vega, l'autora del popular Instagram @charcastrology, que ofereix continguts sobre l'horòscop a través de memes que juguen amb referents quotidians de la cultura pop i l'actualitat del segle XXI. Vega ha assessorat l'equip de mixologia de la terrassa de l’hotel per a donar vida a cadascun dels còctels basant-se en les diferents personalitats dels signes del zodíac. Així mateix, els dijous hi ha una tarotista a les soirées de l’Eclipse que et llegirà, si ho desitges, les cartes. Tot això amenitzat amb la millor música. Diga’m que beus i et diré qui ets.

Hotel Sir Victor: The Rooftop

“Aquesta temporada la nostra carta s'inspira en els mercats del Mediterrani. Es pot gaudir de saborosos aperitius, vibrants amanides i verdures a la graella, peixos i carns fresques”, comenta Jesse Katzman, el xef executiu de Sircle Collection, a càrrec del bar i restaurant de la terrassa de l’hotel de luxe Sir Victor, ubicada al carrer Rosselló 265 i anomenada The Rooftopamb magnífiques vistes a la Casa Milà i la Sagrada Família.

Entre la singular proposta culinària d’aquesta terrassa destaquen plats com el 'hamachi', marcat a la graella i servit amb 'ajoblanco', raïm verd i ametlles; una gran varietat d'amanides fresques i saludables com la grega o la 'maroulosalata'; el deliciós pop a la brasa amb patates cruixents, llimona, orenga seca i flocs de xili; i el llobarro sencer cuinat a la brasa de carbó i acompanyat de verdures fetes a foc lent i llimona.

Terrassa hotel Sir Victor
The Rooftop compta amb sorprenents còctels i música en directe / Hotel Sir Victor

Aquestes delicioses propostes gastronòmiques venen acompanyades de sorprenents còctels com el Patron’s Wife, el Popcorn Bugada i el Goddess of Love; i una gran varietat de sucs naturals, llimonada casolana i te gelat. Esment especial mereix la carta de vins orgànics, tots ells d'agricultura biodinàmica que mariden a la perfecció amb l'experiència gastronòmica i el gaudi culinari a l'aire lliure.

A més, The Rooftop no sols destaca per la seva oferta culinària, la música és sens dubte una altra dels signes d'identitat d’aquesta terrassa. A partir de les 19 h l'ambient pren ritme amb suaus mescles de soul, house, R&B, melòdic techno i ritmes africans. El color de la música varia cada dia de la setmana i el lideren DJ’s residents especialment seleccionats per a convertir la vetllada en el somni d’una nit d’estiu.

Un amor d'estiu es pot convertir en alguna cosa més?

Mandarin Oriental: Terrat

Amb l’arribada del bon temps primaveral, Mandarin Oriental Barcelona (Passeig de Gràcia, 38-40) ha donat per inaugurada la seva esperada temporada de terrasses. Terrat, l'emblemàtica i exclusiva terrassa dels cels de la capital catalana, ha tornat per a omplir els dies de música, gastronomia, oci i diversió per a tot aquell que s'hi acosti. I és que aquest rooftop obre amb més ganes i força que mai per a que els barcelonins i els qui visiten la capital catalana puguin gaudir de les màgiques postes de sol que ofereix la ciutat des d’aquesta terrassa amb una oferta culinària d'altura, la peruana de Gastón Acurio, una carta fresca on degustar les arrels de la popular i deliciosa cuina del país llatinoamericà. Entre les seves especialitats destaquen els cebiches, un dels plats més reconeguts de la gastronomia del Perú, cridaner per la frescor dels seus ingredients i la intensitat de la llet de tigre.

Terrat Hotel Mandarin Oriental Barcelona
El Terrat destaca per la seva cuina peruana / Hotel Mandarin Oriental Barcelona

Dels cebiches als ‘tiraditos’, com el de petxines de pelegrí o l'estiuenc de tomàquet, la ‘causa’ de Lima o els ‘baos’, com el de peix o el de secret ibèric, entre d’altres llepolies. Com a colofó, no podeu deixat de tastar el duo d’ ‘alfajores’ de xocolata i lúcuma.

Els còctels seran l'acompanyant perfecte d’aquesta posta de sol. Entre ells, alguns clàssics de la carta de Terrat com el ‘Pisco Sour’, el còctel peruà més conegut amanit amb un toc diferent de poma. Aquesta carta es completa amb una àmplia selecció de gin tònics, roms, tequiles, digestius, licors, vins i cerveses. Els plats creats per Gastón Acurio aporten un ritme pirotècnic a les vetllades d'estiu a la terrassa del Mandarin Oriental tots els dies de la setmana a partir de les 18 h.

The Hoxton: Tope

Situat a la terrassa de l'hotel The Hoxton Poblenou, al 205 de l'avinguda Diagonal, amb vistes al skyline barceloní i a la Sagrada Família, Tope és sinònim de frescor, diversió i ambient informal dissenyat per a gaudir dels millors glops mexicans juntament amb una selecció dels indispensables de la gastronomia mexicana. Tope és bar i és ‘taquería’, un espai que compta amb un interiorisme càlid de colors naturals, envoltat de plantes que contrasta amb l'arquitectura industrial del barri del Poblenou.

Terrassa Tope Hoxton hotel Poblenou
Terrassa Tope / Hoxton hotel Poblenou

A la terrassa del Hoxton Hotel, el tequila i el mezcal són els líders d’un menú de begudes que també inclou margaritas originals i frozen, granissats, cerveses nacionals i mexicanes i una elaborada selecció de vins. Entre els seus plats d'essència mexicana destaquen l’‘aguachile’ de llobarro, plat típic de la costa occidental de Mèxic, el guacamole casolà i els ‘tacos al pastor’, elaborats amb truites de blat de moro casolanes. Tots els plats es preparen amb producte local de temporada i respectant l'estacionalitat del moment. Tope es presenta com una de les terrasses clau per dinar o sopar entre setmana i els dissabtes al ritme dels millors DJ’s de la ciutat i d'una imponent posta de sol.

Casa Bonay: Chiringuito

Casa Bonay és un hotel allotjat en un edifici neoclàssic de l'any 1869 situat al cor de Barcelona, a l’Eixample Dret ben a prop de Plaça Catalunya, concretament al número 700 de Gran Via de les Corts Catalanes. Restaurat des dels sòls als sostres per un equip d’interioristes, gràfics i dissenyadors de producte, conserva però els terres hidràulics, les portes corredores històriques i està decorat amb làmpades de la firma de renom internacional Santa & Cole.

Terrassa Chiringuito / Hotel Casa Bonay
Terrassa Chiringuito / Hotel Casa Bonay

La terrassa de Casa Bonay, amb profunda vegetació sota el nom Chiringuito, ofereix tapes i barbacoes delicioses. Destaca el pop fresc, els pinxos tendres de vedella i albergínia rostida, i un excel·lent secret ibèric ‘Maldonado’ amb criolla. Pels qui prefereixin només fer un pica-pica tot compartint platets, res com les papes amb chimichurri, els cabdells d’enciam i verdures a la brasa, i el provolone amb orenga. Tot amenitzat amb una selecció de vins naturals triats a la carta, cerveses artesanes i els teus còctels favorits. Chiringuito és tot un oasis urbà per descobrir.

Kimpton Vividora: Vivi

La terrassa de l’hotel de luxe i ‘lifestyle’ Kimpton Vividora al casc antic de Barcelona (carrer del Duc,15) compta amb vistes panoràmiques 360º de tota la ciutat, cosa que altres terrasses no ofereixen. Però aquest no és l’únic motiu per visitar aquest rooftop. Com a novetat d’enguany, la terrassa estarà oberta tots els dies d’11 a 16h per a qui vulgui gaudir dels seus exclusius brunch, amb mimoses i bloody marys il·limitats durant tot l'esdeveniment. Per les nits, res com les tapes mediterrànies a càrrec del xef executiu de l’hotel Jordi Delfa, acompanyades també de còctels d’altura.

Terrassa de Vivi / Hotel Kimpton Vividora
Terrassa de Vivi / Hotel Kimpton Vividora

A Girona... Casa Cacao, dels germans Roca

La riquesa gastronòmica de les comarques de Girona és coneguda arreu del món. Llarga és la llista de restaurants amb Estrella Michelin en aquesta demarcació, des del Cols al Miramar, Bo.Tic, la Fonda Xesc, L’Aliança d’Anglès i, sense cap dubte, El Celler de Can Roca, un dels millors restaurants del món que continua ostentant les seves 3 estrelles Michelin. Precisament un dels tres germans Roca, el menor, Jordi, és mestre pastisser i fa poc més d’un any va poder fer realitat el seu somni d'establir la seva pròpia fàbrica de xocolata, que va veure la llum sota el nom de Casa Cacao.

Hotel Casa Cacao Jordi Roca Girona
La terrassa de Casa Cacao s'ha convertit en el 'place to be' de Girona / Hotel Casa Cacao

Alhora, es va establir com a hotel per als clients internacionals que acudeixen a El Celler de Can Roca. Però no tot acaba aquí. Aquest hotel compta amb una terrassa on gaudir d'un increïble brunch amb unes vistes úniques sobre les teulades i cúpules de la part antiga de Girona des de la seva privilegiada ubicació al número 23 de la Plaça de Catalunya de la ciutat.

Plats com el paté de campanya Can Roca amb festuc, formatge i pernil ibèric; l'ou amb salsa Villeroy i carxofes, o el caneló de pularda amb salsa de foie i mostassa faran les delícies de tot comensal abans de sucumbir al colofó d'aquest banquet: la torre dolça, amb xuxos de xocolata i crema, galeta nevada farcida de xocolata i bombons de fruita de la passió i plàtan recoberts de cacau.