5,3 milions de persones s'han sumat a la vaga del 8-M. Ho diuen els sindicats UGT i CCOO, que han qualificat la jornada de "vaga sense precedents en la història del moviment sindical a Espanya". En un comunicat assenyalen que a les aturades de dues hores per torn —el que havien proposat aquests sindicats— s'hi han sumat "les principals empreses de la indústria, els serveis i les administracions públiques" i que les xifres "deixen en evidència" alguns portaveus polítics que es van precipitar a l'hora d'opinar sobre la vaga. "Desenes de milers de sindicalistes i treballadors/es han exigit posar fi a la bretxa de gènere, a la precarietat laboral i a les violències masclistes, i han demanat als poders públics, a les forces polítiques i a les empreses que es prenguin mesures per corregir-ho", asseguren. Des dels dos sindicats també s'ha volgut deixar clar que caldrà veure què passa a partir de demà: "Ara, el més important és el 9 de març i la resta de dies de l'any, perquè les demandes del moviment social i del moviment feminista vagin obrint-se pas".

Mobilitzacions a tota Espanya

A mesura que avança el dia, es van estenent les concentracions de dones arreu del país. 2.500 persones s'han concentrat a la plaça de Cort de Palma en defensa dels drets de les dones. S'ha donat veu a diversos col·lectius, entre ells el de "les kellys" i el de les dones periodistes. També hi ha hagut segudes a les tres capitals basques. A Vitòria, Bilbao i Sant Sebastià milers de dones s'han concentrat en diversos punts per fer sentir la seva veu.

A València, pals de fregar al carrer i cadires buides a les Corts 

A València, unes 200 persones s'han concentrat a l'Estació del Nord per reivindicar la vaga. Carregades amb pals de fregar, davantals, paelles i cassoles han desplegat una pancarta on s'hi podia llegir "Pengem el davantal". A primera hora, un centenar de dones amb pancartes i banderes feministes han tallat el trànsit a les principals vies de la ciutat que, en el cas de l'avinguda d'Aragó i Blasco Ibáñez, han provocat importants retencions. També han tallat l'avinguda dels Tarongers amb un sofà, que després han retirat. Segons la policia, la protesta transcorre sense problemes.

A qui no han provocat problemes les retencions és a les diputades de Compromís i Podemos, que s'han sumat a la vaga de 24 hores i, per tant, avui no han anat a la sessió de control del govern valencià. A la cadira de la vicepresidenta, Mónica Oltra, s'hi pot llegir un cartell que diu: "Vicepresidenta en vaga". Tot i això, no està de vaga perquè per la seva condició de membre del govern no pot estar-ho. Tant ella com la resta de conselleres han buidat l'agenda d'actes públics. Les diputades socialistes han col·locat sobre els seus seients una pancarta amb el lema "Jo m'aturo" i s'han sumat a l'aturada de dues hores convocada pels sindicats majoritaris. 

La seu del PP de Palma, amb pintades

La façana de la seu del Partit Popular a Palma s'ha llevat aquest matí amb pintades on se'ls acusa de masclistes. El PP ha condemnat els actes i han reafirmat el seu compromís amb "la lluita per la igualtat real entre homes i dones". 

Un piquet a les cotxeres de Burgos

Un piquet amb 40 persones ha impedit que els autobusos sortissin de les cotxeres. Centenars de persones han omplert les parades de la ciutat esperant, a primera hora del matí, uns autobusos que no han circulat.

Pancarta de 15 metres a Bilbao

Un grup de dones ha desplegat una pancarta de 15 metres en el pont de La Salve. A la pancarta, de color morat, s'hi pot llegir "8-M Greba feminista" (Huelga feminista).