La xifra dels professionals sanitaris contagiats per coronavirus a Espanya és de 3.475, fet que suposa més del 10% del total d'afectats i és una xifra que preocupa les autoritats sanitàries. Així ho ha dit Fernando Simón, director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat aquest diumenge, a la roda de premsa posterior a la reunió de Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus.

"S'està posant de manifest que són els herois de la nostra societat", ha dit Simón en el torn de preguntes de la compareixença. "Actuen a l'ombra però demostren que s'exposen i que ho donen tot perquè la malaltia es controli", ha afegit el director de Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat. En aquest sentit, també ha destacat que són el grup potencial de més risc.

Simón, que ha ofert les últimes xifres sobre afectats, ha indicat que no saben si l'evolució de la pandèmia "serà molt més llarga", però ha assegurat que no està empitjorant respecte als dies anteriors.

També ha remarcat que les mesures aplicades tenen com a objectiu doblegar la corba i tot i que encara estan lluny d'aconseguir-ho són prudents a l'hora d'aplicar més mesures perquè les que estan en vigor són "molt restrictives". "Permeten mantenir el nivell sense que generin una crisi més gran" a la societat, ha dit Simón referint-se a que algunes mesures podrien provocar un efecte no desitjat. "No tenim els recursos de la Xina", ha dit en aquest sentit. 

Però Simón ha deixat clar que "relaxar les mesures abans de temps implicaria tornar a començar".