Els incendis a Austràlia des de l'estiu de l'any passat han arrasat 11 milions d'hectàrees i ha provocat la desaparició de 180 milions d'aus, 143 milions de mamífers i 51 milions d'amfibis i 2,46 mil milions de rèptils, els més perjudicats. Aquest país s'ha convertit en que té la taxa d'extinció de mamífers més alta del món amb boscos calcinats i destruïts que van acabar amb la vida de 3.000 milions d'animals o amb greus conseqüències com cremades o desplaçaments.
Les principals associacions animalistes demanen que es revisin les lleis polítiques, la darrera en aquesta matèria del 1999, per imposar mesures més restrictives i penalitzacions per qui atempti contra la natura. En els darrers temps s'han destruït més de 7,7 milions d’hectàrees i han augmentat les espècies amenaçades. L’espai afectat és una zona més gran que tota Tasmània. Des de WWF (Fons Mundial per la Natura) considera que "cal un canvi urgent abans que sigui massa tard".
Els informes citen alguns exemples devastadors. Els incendis forestals a l'Estat de Sunshine van matar un mínim de 672 koales entre agost i desembre del 2019 i la població de koala de Nova Gal·les del Sud també ha patit un descens entre el 33% i el 61% des del 2001, amb una estimació conservadora de 6382 koales morts en els focs forestals del mes de febrer. Pel que fa al nombre d'espècies habitades per terra s'ha reduït en un 90%. Els focs van ser tan estesos i intensos que van cremar tot, des de la terra fins als mateixos arbres. Totes les comunitats d'animals han estat esborrades.
⚠️3 billion animals estimated to be impacted by the Australian bushfires. We have an opportunity to raise our voices for what we’ve lost and turn things around for struggling wildlife. Your voice is powerful, sign here 👉https://t.co/sTcKcaVKaT pic.twitter.com/mfBsFzpgZS
— WWF_Australia (@WWF_Australia) July 28, 2020