El Zoo de Barcelona tanca provisionalment les portes per les mesures adoptades pel Govern arran del rebrot de coronavirus a l'àrea metropolitana, segons ha informat avui tant a les seves xarxes socials com al web.

"Us informem que atenent a les mesures de restricció dictades per la Generalitat el passat 17 de juliol, dilluns 20 de juliol el Zoo romandrà provisionalment tancat al públic", remarca l'entitat en el seu portal i en el compte de Twitter.  

Durant l'estat d'alarma, el Zoo va interrompre durant tres mesos l'activitat. Després d'això, recorda, va adoptar totes les mesures higièniques, de seguretat i prevenció pertinents per poder obrir una altra vegada amb garanties pel públic.   

Arran del rebrot de casos de Covid-19 a l'àrea metropolitana, el Govern ha decretat aquest cap de setmana el tancament i suspensió d'activitats o locals d'oci com cinemes, teatres, discoteques o gimnasos. No obstant això, aquells establiments o esdeveniments que consideren que compleixen les mesures pertinents per seguir la seva activitat amb seguretat poden demanar una autorització al Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat) per tornar a posar-la en marxa.

En aquest context, el Zoo ja ha anunciat que ha formalitzat "amb caràcter d'urgència" la sol·licitud per obtenir l'autorització del Procicat, que es reuneix avui, per reprendre l'activitat al més aviat possible. Per argumentar la seva petició, el Zoo posa en relleu que és un "espai segur". Bona mostra d'això, matisa, és que 9 de juliol va rebre les certificacions Global Safe Site Excellence i el segell Safe Tourism Certified, que garanteixen que ha adoptat les mesures que es requereixen tant de protecció individual com col·lectiva. 

En concret, la certificació Global Safe Site determina que s'han implementat adequadament els procediments de prevenció, higiene, neteja i desinfecció requerits en el marc de la crisi sanitària, un reconeixement que ha rebut amb la qualificació d'Excellence.

Per la seva banda, l'Instituto de Calidad Turística Espanyola (ICTE) atorgar el segell Safe Toursim Certified per distingir els espais turístics que han engegat amb èxit un sistema de prevenció de riscos específics contra el coronavirus. 

Mesures a l'àrea metropolitana

Més enllà de les restriccions en les activitats culturals o d'oci, de moment, el Govern no ha confinat l'àrea metropolitana de Barcelona, però recomana a les persones que només surtin al carrer per allò que sigui imprescindibles. A més, les platges segueixen obertes, així com els casals d'estius.

Per aquest motiu, el Zoo explica que, malgrat aturar l'activitat de cara al públic, mantindrà en ple funcionament els casals per a infants.

Aquest no és l'únic recinte que tanca avui. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar ahir que es veia obligada a cancel·lar el festival de teatre El Grec, així com a suspendre l'activitat tant en equipaments culturals com esportius.  

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat