La prestigiosa revista científica The Lancet ha publicat el primer assaig clínic d'una vacuna segura del coronavirus. Es tracta d'una vacuna xinesa, que ha aconseguit l'assaig clínic de fase 1 i que és segura, ben tolerada i capaç de generar una resposta immune contra el Sars-Cov-2 en humans.

L'estudi, realitzat per l'Institut de Biotecnologia de Pequín (Xina), s'ha fet en 108 adults sans i després de 28 dies dóna resultats prometedors: la vacuna produeix anticossos neutralitzants i resposta de les cèl·lules T contra el virus.

"Aquests resultats són una fita important. L'assaig demostra que una dosi única de la nova vacuna per a la Covid-19 que utilitza un vector adenovirus 5 (Ad5-nCoV) produeix anticossos específics per al virus i cèl·lules T en 14 dies, cosa que la converteix en una potencial candidata per a una investigació més a fons", assenyala el professor Wei Chen, responsable de l'estudi, que afegeix que cal ser molt cautelosos. Per a les proves definitives s'haurà d'esperar uns 6 mesos, segons informa El Mundo.

Actualment, hi ha més de 100 vacunes candidates a tot el món. Una de les poques que estan en fase 1 és precisament aquesta, desenvolupada per l'Institut de Biotecnologia de Pequín juntament amb el laboratori xinès Cansino Bio.

Una altra és la de laboratori nord-americà Moderna Therapeutics, que va avançar fa uns dies resultats positius per desenvolupar una resposta immune, encara que els resultats no han estat encara publicats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat