La prestigiosa revista científica The Lancet ha publicat el primer assaig clínic d'una vacuna segura del coronavirus. Es tracta d'una vacuna xinesa, que ha aconseguit l'assaig clínic de fase 1 i que és segura, ben tolerada i capaç de generar una resposta immune contra el Sars-Cov-2 en humans.

L'estudi, realitzat per l'Institut de Biotecnologia de Pequín (Xina), s'ha fet en 108 adults sans i després de 28 dies dóna resultats prometedors: la vacuna produeix anticossos neutralitzants i resposta de les cèl·lules T contra el virus.

"Aquests resultats són una fita important. L'assaig demostra que una dosi única de la nova vacuna per a la Covid-19 que utilitza un vector adenovirus 5 (Ad5-nCoV) produeix anticossos específics per al virus i cèl·lules T en 14 dies, cosa que la converteix en una potencial candidata per a una investigació més a fons", assenyala el professor Wei Chen, responsable de l'estudi, que afegeix que cal ser molt cautelosos. Per a les proves definitives s'haurà d'esperar uns 6 mesos, segons informa El Mundo.

Actualment, hi ha més de 100 vacunes candidates a tot el món. Una de les poques que estan en fase 1 és precisament aquesta, desenvolupada per l'Institut de Biotecnologia de Pequín juntament amb el laboratori xinès Cansino Bio.

Una altra és la de laboratori nord-americà Moderna Therapeutics, que va avançar fa uns dies resultats positius per desenvolupar una resposta immune, encara que els resultats no han estat encara publicats.