La vacunació avança amb força a Catalunya. Salut ja ha començat a vacunar en algunes regions sanitàries persones de 59 i 58 anys i dilluns començarà la vacunació massiva en aquest grup d'edat. Així ho ha afirmat aquest dimecres la consellera de Salut, Alba Vergés, que també ha avançat que preveu que al mes de juny ja es comenci a punxar a la franja dels quaranta. Tot dependrà del subministrament que arribi a Catalunya.

De moment, a partir del 10 de maig es farà una crida als catalans i catalanes nascuts a partir del 1961 i seran vaccinats majoritàriament amb Pfizer. La consellera ha explicat que és una franja amb molta població i, per tant, es preveu que el procés sigui més lent que en altres. Així doncs, podria durar fins entrat el juny, quan es passaria al següent grup.

Ara mateix, el 25,5% de la població catalana ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid. Pel que fa al nombre de vacunats amb primeres dosis, aquest dimecres les dades en donen un total d'1.990.239 i 903.117 catalans i catalanes ja tenen la pauta completa.

Bona evolució de la Covid

La consellera ha celebrat l'evolució de les dades del coronavirus, que aquest dimecres han anat clarament a la baixa i ha augurat que Catalunya té "molt bona perspectiva" d'ara endavant.

Vergés ha recordat que el confinament perimetral i el toc de queda nocturn acabaran a Catalunya el 9 de maig, amb l'aixecament de l'estat d'alarma, però ha advertit que les trobades continuen limitades a un màxim de sis persones. A més, tot i que ha desitjat no haver-ho d'aplicar, ha explicat que el Govern es guarda el dret de reformar la normativa per aplicar noves restriccions si els indicadors no evolucionen bé, ja que l'executiu ja disposa avui d'eines jurídiques necessàries per fer-ho.

En aquest sentit, la consellera ha demanat molta prudència i seny en la reobertura. "Hem d'intentar evitar situacions de risc a partir del 9 de maig i trobar l'equilibri. No s'ha de córrer", ha advertit.

Pel que fa a com s'anirà materialitzant la reobertura, Vergés ha evitat parlar de quan s'obrirà l'oci nocturn o de l'ampliació dels aforaments: "Seran els propers passos, però ha de ser progressiu".

Imatge principal: La consellera de Salut, Alba Vergés / Rubén Moreno