El president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou, Eduardo Abenojar, ha iniciat una vaga de fam per exigir un calendari clar de reobertura del sector en el marc de la crisi sanitària.

L'empresari exigeix voluntat i celeritat a les administracions després de 19 mesos de restriccions per contenir la pandèmia, segons informa l'entitat que presideix.

Eduardo Abenojar (izquierda) presidente restauración ocio nocturno Salut ACN

A l'esquerra el president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou, Eduardo Abenojar / ACN

"Mesures arbitràries"

Abenojar ha iniciat la seva protesta enfront de l'Ajuntament de Salou a les 12:30 d'aquest dilluns en protesta per unes mesures sanitàries per al sector que considera "arbitràries, desproporcionades i ineficaces, atès que els contagis se segueixen produint en activitats il·legals".

A més, l'associació ha convocat una manifestació a la plaça Bonet (Club Nàutic) per exigir la reactivació del sector.

Aquesta protesta serà estàtica, tal com ha requerit el Departament d'Interior de la Generalitat, encara que els organitzadors retreuen que en altres mobilitzacions no s'ha aplicat aquesta condició.

La Federació de restauració i oci nocturn FECASARM reclama des de fa temps una reobertura del sector legal, tant de l'oci nocturn, ara totalment tancat, com de la restauració nocturna, ja que els sopars suposen el 70% dels ingressos.

Un oci nocturn segur

Així, proposen aplicar el dret d'admissió a les persones ja vacunades amb dues dosis o bé que hagin fet un test previ i hagi donat negatiu, tot degudament gestionat amb un codi QR intransferible.

A aquest efecte, aquesta setmana proposarà una prova pilot a la Generalitat, un sistema que pot ser part de la solució als contagis actuals, ja que permetrà detectar molts positius asimptomàtics.

Com a mesures sanitàries complementàries, des de la FECASARM proposen l'obligatorietat de portar mascareta excepte en el moment estricte de beure o menjar, instal·lar aparells de desinfecció d'aire i superfícies i d'altres mesures de control.

Abenojar assenyala que és "factible" obrir els locals, però "no hi ha voluntat política", i en comptes "d'usar els locals legals com a tallafocs", es potencien , segons la seva opinió, "les festes il·legals". 

 

Foto principal: Ambient en una discoteca / Unsplash - Tijs van Leur