Anar al metge no és sempre fàcil i menys per a un nen o nena. Les primeres visites poden fer una mica de por. Hi ha algun truc per reduir l'ansietat i aquesta sensació de voler esquivar la consulta del metge? L'Hospital del Pilar del grup Quirónsalud ha posat en marxa una iniciativa per reduir l'ansietat dels més petits abans de la consulta mèdica. Gràcies a la iniciativa Nixi for the Children, els pacients pediàtrics podran conèixer a través de la realitat virtual els espais de l'hospital on l’atendran.

Kit de realitat virtual

Amb unes ulleres de cartró dissenyades especialment per a realitat virtual en què s'insereix un telèfon mòbil, el nen podrà accedir a l'escenari virtual dissenyat conjuntament pel Servei de Pediatria de l'Hospital del Pilar i Nixi For Children. En el vídeo es pot veure a Nixi, un nen virtual que guia al pacient pels diferents espais pediàtrics de l'Hospital del Pilar: Des de la consulta de pediatria fins a les urgències pediàtriques i l’explica amb l'ajuda d'una infermera les diferents situacions.

“Quan visiten al metge molts nens no saben bé què els espera o pot ser que hagin tingut una mala experiència anterior i no tenen ganes que es repeteixi” explica la doctora Marta Quixano, cap de Servei de Pediatria de l'Hospital del Pilar. “Amb aquesta iniciativa intentem reduir aquesta ansietat i amb un ambient infantil, de conte, vam aconseguir que no ens vegin com a personatges aliens a ells sinó més aviat com algú amable que vol ajudar-los a sentir-se millor” afegeix.

“La realitat virtual és una experiència d'immersió. És a dir, els nens veuen un vídeo i tenen la sensació d'estar en un altre lloc", explica Tomàs Lóbez, CEO i fundador de l'empresa Nixi For Children. “Per exemple, els podem ensenyar la consulta de metge abans que entrin, de manera que ells ja poden fer-se una idea del que van a trobar i reduir així la seva por o la seva ansietat.”

“La idea és replicar aquesta iniciativa en altres escenaris de l'hospital com l'àrea quirúrgica, diagnòstic per la imatge o el laboratori d'analítica de manera que puguem ajudar a l'infant a superar tot tipus de pors que puguin suposar els diferents actes mèdics” afirma la doctora Quixano.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el projecte d'humanització de l'Hospital del Pilar que té com a objectiu millorar l'experiència del pacient, en aquest cas del pacient pediàtric i de la seva família. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat