L'epidemiòleg de l'hospital de Can Ruti, Oriol Mitjà, ha llençat una nova recomanació al Govern de cara a afrontar la tardor i per poder mantenir a ratlla el coronavirus tant a les escoles com també a les residències. Per a Mitjà, la clau perquè les escoles puguin estar obertes tot l'any rau a practicar un testeig freqüent tant a escoles com a les residències.

Per tal de poder fer tests ràpids i barats, Mitjà ha recomanat una prova ràpida d'antigen, concretament una de l'hisop nasal. En aquest test la mostra es posa en una targeta i se'n té el resultat al cap de deu minuts. A més, també en destaca el preu, que és de 4 euros per prova.

A més, per evitar la propagació del virus a les escoles, Mitjà recomana fer un test als alumnes de totes les escoles cada dues o tres setmanes a les escoles o comprant un test a les farmàcies als que hagin d'anar a veure els avis a les residències. De cara a les residències l'epidemiòleg recomana fer tests als treballadors un cop a la setmana i a tots els visitants abans d'entrar-hi.

Per tot això, Mitjà constata que és una gran demanda de cribratge de casos i per tant de tests. És per això que crida les autoritats a eliminar l'elevat cost de les PCR, 60 euros per prova, i també recorda que no hi ha temps d'espera amb aquestes proves ràpides que recomana, però avisa que "la prova ràpida detecta bé els casos més contagiosos i no detecta els que tenen pocs virus".

Per acabar i davant de la seva proposta, Mitjà, reclama una gran compra d'aquests tipus de tests ràpids abans que se saturi el mercat per tal de "preparar l'estratègia de control de la Covid-19 a la tardor-hivern 2020".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat