Els test annals per detectar el coronavirus ja han arribat a Galícia. Aquests test, que van començar a fer-se servir a la Xina, només s'utilitzen a Galícia amb els pacients més greus, segons assegura la Corporación Radio e Televisión de Galicia (CRTVG).

Les ciutats xineses de Pequín i Qingdao ja han inclòs proves anals de la Covid entre els requisits per a les persones que arribin des de l'estranger, informa la premsa oficial.

Segons el diari estatal Global Times, tant la capital del país com la de la província oriental de Shandong estan exigint aquest nou mètode de prova com a part dels requisits de quarantena a l'arribada al país des de l'exterior.

Un test més precís

Aquests test, segons experts citats pels mitjans locals, serien més precisos que altres d'utilitzats comunament fins al moment com la presa de mostres faríngies amb hisops introduïts a través del nas -la més comuna per a les proves PCR-, de saliva o de sang.

Les proves anals ja havien estat fetes servir a Xangai (aquest) a començaments de 2020 com un dels estàndards per autoritzar les altes a pacients de Covid hospitalitzats, encara que després d'un temps les va deixar de banda.

En les últimes setmanes, davant dels pitjors rebrots des de mitjans de l'any passat, algunes ciutats han rescatat aquest mètode per comprovar casos sospitosos i per a contactes propers d'infectats o, com en el cas de Yangzhou (aquest), per als controls rutinaris a treballadors de cadenes de fred, sector que Pequín té en el punt de mira com un dels possibles responsables de l'última onada de contagis.

Una persona a qui van fer un test anal ho va descriure com a "estrany" en declaracions al diari local Beijing News: "Et treus els pantalons, et recolzes sobre el llit i sents com t'introdueixen els hisops de cotó a l'anus dues vegades i els giren. Porta com 10 segons en cada ocasió".

Una pràctica criticada

A les xarxes socials xineses alguns usuaris estan criticant la mesura i es pregunten si realment és necessària tenint en compte que els mètodes més comuns han demostrat ser efectius.

Foto principal: Una sanitària realitza una prova Covid ordinària a una pacient / EFE