Els símptomes d'un atac cardíac en les dones són diferents dels dels homes. La majoria de les vegades, els homes senten un dolor agut al pit i cauen a terra. I encara que el dolor al pit és el símptoma més comú tant en homes com en dones, les dones poden tenir menys probabilitats d'experimentar aquesta situació i més de patir-ne d'altres.

Dificultat per respirar

Encara que els homes també tenen aquest símptoma, les dones són més propenses a tenir dificultat per respirar, fins i tot sense mal de pit concurrent. La dificultat sol ser sobtada i pot aparèixer sense motiu aparent i sense esforç.

Dolor en la part superior del cos

El dolor al coll, l'esquena, la mandíbula, les dents, els braços (generalment l'esquerre) i els omòplats és un símptoma freqüent d'atac cardíac en les dones. Això es denomina dolor irradiat.

Nàusees, vòmits i malestar estomacal

Les dones tenen el doble de probabilitats que els homes d'experimentar nàusees, vòmits o símptomes semblants a la indigestió, com a acidesa d'estómac, mentre pateixen un atac cardíac. Això sovint es deu que el subministrament de sang a l'artèria coronària dreta, que s'estén fins a la part inferior del cor, està bloquejat.

Fatiga i problemes per dormir

Moltes dones (aproximadament la meitat) que experimenten un atac cardíac informen que la fatiga apareix sobtadament i no té una causa aparent. Un estudi de l'Associació Nord-Americana del Cor va examinar 515 dones que havien patit un atac cardíac i va trobar que el 70,7% va informar fatiga més d'un mes abans de l'esdeveniment.

Problemes per dormir

Símptomes similars a la grip

Altres signes vagues, però possiblement mortals, d'un atac cardíac són símptomes similars als de la grip que també poden incloure cansament, dolor muscular i malestar general.

Suors freds

En algunes ocasions, les dones comencen a suar fred i tenen calfreds per tot el cos que provoquen un gran malestar en l'organisme.

Marejos o atordiment

Sentir-se marejat o atordit és un altre símptoma gairebé desconegut d'atac cardíac.

Un estudi publicat a la revista Circulation va trobar que el 39% de les dones que tenien un atac cardíac van informar sentir-se d'aquesta manera a mesura que avançava l'atac. Les dones també tenen més probabilitats que els homes no només de sentir-se marejats, sinó fins i tot de desmaiar-se, probablement a causa d'un bloqueig en un dels vasos sanguinis que van al cor.