La primera setmana de la represa del curs escolar després de les vacances de Nadal ha deixat 34.338 positius de covid, dels quals més de 30.000 s'han produït entre els alumnes. Aquestes són les dades epidemiològiques dels darrers 10 dies en l'àmbit escolar, facilitats per Traçacovid. D'acord amb els canvis en el protocol sanitari a les escoles, actualment hi ha 11 grups estables en quarantena i cap centre tancat per covid. Pel que fa als relleus dels mestres i professors de baixa, aquest divendres la conselleria d'Educació ha notificat el nomenament de 396 docents substituts.

11.747 casos en un dia

Les escoles catalanes han registrat 11.747 nous contagis de covid aquest divendres respecte ahir dijous, i finalitza així la primera setmana de la represa de classes després de les vacances enmig de la sisena onada de coronavirus. D'aquests nous contagis, 10.581 són alumnes, 1.163 són mestres, professors i PAS, mentre que entre el personal extern són 3 els positius nous. Els alumnes confinats avui són 52.632 (3,66% del total), la qual cosa implica un augment de 6.427 respecte a ahir dijous i entre el personal extern hi ha 22 persones confinades, quan ahir n'eren 13.

Baixes per covid

Pel que fa als nomenaments per substituir els docents de baixa, Educació ha comunicat el nomenament de 396 docents substituts aquest divendres. Fonts de la Conselleria han esclarit que aquests nomenaments cobreixen baixes de tota mena, no tan sols causades per positius de covid, i ha assegurat que s'incorporaran dilluns a les aules. Aquest sumen un total de 5.261 nomenaments d'interins i substituts des de divendres passat, l'últim dia de les vacances de Nadal. Els docents i PAS confinats a Catalunya aquest divendres per estar contagiats de covid o ser contacte directe d'un positiu són 6.663 (un 4,16% del total), la qual cosa implica una disminució davant els 7.183 confinats ahir.

La Conselleria ha assegurat que, a causa de la incidència de la pandèmia de covid-19, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia durant aquesta setmana i la vinent. Excepcionalment, es cobriran les baixes iguals o superiors als cinc dies (fins ara es cobrien les de set o més), i es podran fer nomenaments d'urgència als centres amb més de tres baixes inferiors a cinc dies. No obstant això, el sindicat de docents USTEC ha denunciat que prop d'un 30% dels nomenaments de professors s'estan quedant sense cobrir per falta de personal en moltes especialitats i per malaltia dels professors que estan a la llista de substitucions. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, va denunciar que no s'estan cobrint els nomenaments de docents en matèries on tradicionalment falten especialistes, com ara matemàtiques, català, tecnologia o música de primària.