L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha revisat les recomanacions sobre el metamizol (el més conegut és el Nolotil) després d'haver-se notificat la mort de deu turistes britànics, als quals se'ls va receptar el fàrmac a Espanya.

Les autoritats sanitàries recomanen no utilitzar aquest medicament en pacients als quals no sigui possible fer controls com, per exemple, població flotant. A més, només s'ha de prescriure en tractaments de curta durada (set dies com a màxim), dins les seves indicacions autoritzades i en les dosis mínimes eficaces. A diversos països europeus està prohibit.

El metamizol, segons explica l’Agència al seu web, és un analgèsic i antipirètic comercialitzat amb diferents noms, molt utilitzat a Espanya. Entre les possibles reaccions adverses es troba l'agranulocitosi, una baixada brusca de les defenses que pot arribar a produir la mort.

L’Agència Espanyola del Medicament ha revisat la situació a Espanya del metamizol amb motiu de la notificació de casos d'agranulocitosi, particularment en pacients d'origen britànic. El nombre de casos s’ha incrementat en els darrers anys de forma paral·lela a l'augment del consum d'aquest analgèsic, el risc és més gran en pacients d'edat avançada.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat