Hi ha satisfacció en el Govern pel compliment de les restriccions per Nadal i Sant Esteve, però preocupa Cap d'Any. Així ho ha expresat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que ha destacat aquest diumenge el "compliment generalitzat" de les mesures durant les festes nadalenques, això sí, ha donat per fet que dilluns el Procicat revisarà les mesures per contenir l'expansió de la pandèmia de cara a la celebració de Cap d'Any, vista l'evolució negativa de la situació sanitària. Sàmper entén que seria lògic modificar el toc de queda.

El conseller, en una entrevista a RAC1, ha explicat com es va reduir la mobilitat un 20% el dia 24 de desembre, i per sobre del 40% el dia de Nadal i el dia de Sant Esteve. Sàmper ha volgut valorar que la ciutadania és ara més respectuosa amb les normes dictades pel Procicat. En aquest punt ha admès que vista l'evolució de la pandèmia en els últims dies, amb un augment del risc de rebrot i dels ingressos hospitalaris, en la reunió del Procicat prevista per a demà s'hauran de revisar les mesures. "Estem en una línia d'anar cap enrere i ens hem de plantejar què fer, perquè la situació és dolenta a escala sanitària", ha insistit.

Toc de queda

Preocupen les celebracions de Cap d'Any, unes celebracions molt diferents de les de Nadal i Sant Esteve, que són de caràcter familiar. Cap d'Any, ha destacat, s'assimila més a la revetlla de Sant Joan, on "hi ha més festa" i es troben diferents grups socials. Sense voler avançar cap mesura, no ha descartat que hi hagi canvis en relació amb el toc de queda, que ara per ara està fixat a la una de la matinada, com la nit de Nadal. El comportament social de Nadal, ha insistit Sàmper, no és el mateix que en Cap d'Any, on habitualment es troben grups que no formen part del grup de convivència.

Colas retenciones Mossos control Ripollès cierre  coronavirus ACN

Control dels Mossos d'Esquadra al Ripollès / ACN

Aquesta qüestió també ha estat apuntada pel subdirector de Programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergi Delgado, en una entrevista al canal 3/24, que amb la mirada posada en Cap d'Any, ha destacat que les limitacions són molt generoses. A parer de Delgado, a les celebracions del 31 de desembre és molt fàcil incomplir les limitacions sobre el nombre de persones a trobar-se, així com la seva procedència.

 

Foto principal, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper / Sergi Alcàzar