El Departament de Salut treballa per donar una resposta contundent a l'augment de casos per coronavirus a Catalunya. L'encarregat de confirmar-ho ha estat el director de l’IrsiCaixa i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet: "Es treballa per instal·lar carpes al costat dels ambulatoris i fer proves massives de PCR", en declaracions a Betevé. Aquestes noves instal·lacions se situaran en aquelles zones on el rebrot de la pandèmia sigui més accentuat: "Serà per barris determinats on tan bon punt passi es pugui fer la prova". 

Clotet calcula que aquest sistema podrà entrar en funcionament d'aquí a quinze dies. Primer, haurà de passar un protocol, sotmetre'l a aprovació i veure si és factible. De moment, es destinaran a la comarca del Barcelonès, per agafar l'Àrea Metropolitana, i a la part nord del Maresme tot i que "es podria aplicar a d'altres zones on hi hagi descontrol". D'aquesta manera, s'aconseguiria un dels objectius que tant Clotet com l'epidemiòleg Oriol Mitjà porten insistint des de l'inici de la pandèmia: anar per davant del virus. El sistema mesurarà quines àrees tenen un percentatge més alt de creixement i es pentinaran totes les zones amb tests massius.

Aquest sistema segueix el d'altres països com Corea del Sud. El país asiàtic va aconseguir reduir de forma radical el nombre de contagis i ha estat una referència exemplar. El seu programa es basa en la prevenció amb analítiques, crida a la responsabilitat individual i ús de noves tecnologies i sistemes d'aplicacions. Corea del Sud se situa en xifres tan sols superiors als 10.000 positius juntament amb Àustria o Dinamarca.

Mentre que a Catalunya, les dades no fan preveure cap esperança. Els nous casos declarats de coronavirus han assolit aquest dijous la xifra més alta des del final de l'estat d'alarma i iguala la de finals de març. Tot i que bona part d'aquests són evidències de tests serològics -és a dir, poden ser positius de setmanes o fins i tot mesos enrere- es sumen 1.949 persones contagiades. D'aquests, 1.297, és a dir, el 66%, corresponen a Barcelona i l'àrea metropolitana, mentre que el 17,5% són casos detectats al Segrià. El còmput global des de l'inici de la crisi sanitària s'enfila, doncs, fins als 86.891.