Espanya és el principal problema europeu pel que fa a la pandèmia de coronavirus, segons demostra la BBC. Així ho fa constar en un gràfic on s'especifiquen el nombre de casos detectats per cada milió d'habitants des de l'1 de juny a l'1 d'agost al Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya i Espanya, unes dades extretes del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties. 

En aquest sentit, mentre que a principis de juny el país insular registrava una xifra d'uns 30 casos per cada milió d'habitants, la resta se situaven per sota dels 20 nous positius. En canvi, la corba d'Espanya es comença a disparar i a separar de la resta dels estats a partir de juliol fins a arribar a la situació actual, on està molt per sobre de la resta.

En concret, l'1 d'agost, el territori espanyol va registrar més de 60 casos per milió d'habitants, mentre que Itàlia estava per sota dels deu casos, Alemanya i el Regne Unit ronden al voltant dels deu positius i França s'apropa als 20. 

salvador illa - acn

El ministre de Sanitat, Salvador Illa / ACN

Nombre de casos per dia

Així mateix, Espanya també està molt per sobre de la resta dels seus socis europeus pel que fa al nombre de contagis diaris. De fet, és l'únic que arriba als 2.500 positius nous diaris amb data del 4 d'agost, mentre que Itàlia, França, Alemanya o Bèlgica no arriben ni als mil. 

El Ministeri de Sanitat va informar ahir que es van registrar 2.953 nous positius per Covid-19 a Espanya. Amb això, ja s'arriben als 305.767 casos des que es va iniciar la pandèmia. A Europa aquesta dada només la supera Rússia, amb 867.343 nous positius.  

Aquesta situació ha portat a diversos països a establir mesures de restricció per evitar que els seus ciutadans viatgin a Espanya, com és el cas de Suïssa, que ahir va anunciar que imposava una quarantena de deu dies per als viatgers que visitin territori espanyol. A més, Països Baixos, Regne Unit, Irlanda o Bèlgica també imposen algun tipus de quarantena a les persones que visiten Espanya.

D'altra banda, altres països com els Estats Units, Argentina, Xina, Marroc o Perú prohibeixen als seus ciutadans visitar l'estat espanyol.