Les entrades i sortides a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre quedaran restringides a partir de les 16.00 hores, segons consta a la resolució del Govern publicada al DOGC. La resolució ha estat signada per la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, a mig matí, un cop ja es coneixia la resolució judicial i per això ja deixa fora Massalcoreig. Protecció Civil ha fet una piulada també informant de l'entrada en vigor d'aquestes restriccions a partir de primera hora de la tarda. Vegem-ne les principals restriccions:

Entrades i sortides

La prohibició de travessar el perímetre confinat a partir de les 16h afecta també el transport públic en totes les seves modalitats. Es permet l'entrada a aquests municipis en el cas de necessitat per mobilitat en transport públic cap a l'exterior d'aquests municipis, sempre que es disposi de bitllet. El text especifica que queden exclosos els desplaçaments per motius laborals en serveis essencials i en altres supòsits com proves mèdiques, renovació de documents o examen. 

Pla mitjà on es pot veure un control dels mossos pel confinament del Segrià a l'accés a l'A-2 a Soses, el 4 de juliol de 2020. (Horitzontal) acn
Un control dels Mossos pel confinament del Segrià a l'accés a l'A-2 a Soses, el 4 de juliol de 2020. / ACN

Desplaçaments personals

Es permeten les sortides del domicili i la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes. 

 • Per anar a treballar o realitzar la tasca laboral, quan no es pugui dur a terme el teletreball.
 • Per assistir als centres, serveis i establiments sanitaris.
 • Per assistir i tenir cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.
 • Per desplaçar-se a entitats financeres i d'assegurances i d'altres serveis.
 • Per accedir als establiments comercials minoristes d'alimentació, begudes i matèries primeres. 
 • Per fer trobades i activitats del lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual.
 • Per realitzar actuacions requerides o urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials. 
 • Per renovacions de permisos i documentació oficial
 • Per dur a terme mudances domèstiques o professionals.
 • Per atendre els horts familiars d'autoconsum.
 • Per exàmens o proves oficials inajornables.

Mesures a la feina

Les empreses han d'adoptar les mesures següents:

 • Neteja i desinfecció adequades a les característiques dels centres de treball i intensitat d'ús, així com garantir la ventilació dels espais tancats.
 • Posar a disposició dels treballadors aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics o desinfectants
 • Mantenir la distància de seguretat interpersonal mínima.
 • L'ús de la mascareta és obligatori en l'entorn laboral 

Prohibides reunions de més de 10 persones

Es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic. Això inclou casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres. No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals ni els mitjans de transport públics. En les reunions que concentrin fins a deu persones en establiments oberts al públic no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes.

Evitar el transport públic

Cal evitar l'ús del transport públic per tal que els treballadors que el necessitin tinguin les ràtios disponibles en hora punta.
 

La cultura, l'esport i l'oci

Se suspèn l'obertura al públic d'equipaments culturals, com ara arxius; de locals i establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres, cinemes i esdeveniments esportius; activitats lúdiques, recreatives, com ara piscines, parcs d'atraccions i parcs infantils; activitats esportives, com ara gimnasos, i dels locals i establiments d'oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, entre altres de similars, que impliquin una interacció d'un nombre important de persones que pertanyin a grups de convivència diferents per l'increment del risc de transmissió comunitària.

Les biblioteques i els museus romanen oberts. Els ajuntaments podran habilitar espais adequats per fer front a l'onada de calor. 

Ni bars, ni restaurants ni hotels

Se suspenen les activitats d'hoteleria i restauració, que es poden prestar exclusivament mitjançant serveis d'entrega a domicili o recollida a l'establiment amb cita. 

Casals i colònies d'estiu

Es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu sempre que es compleixin tots els requisits de sanitat i mesures de protecció personal. 

Tot això durant 15 dies

El termini de durada de les mesures s'estableix en 15 dies.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat